ЗСУ на порозі прориву, - Залужний
Україна

ЗСУ на порозі прориву, - Залужний

25 серпня 2023, 13:53
0
0
Сподобалось?
0

Українські військові, як заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний американським офіційним особам, знаходяться на порозі прориву під час контрнаступу.

Про це пише УП з посиланням на The Wall Street Journal.

"На думку американських чиновників, для України ще не пізно досягти успіху. Українські командири також кажуть, що час для їхнього контрнаступу ще не вичерпано, а Залужний заявив американським офіційним особам, що його сили перебувають на порозі прориву", - сказав Залужний.

Повідомляється, що американські та українські посадовці вже кілька тижнів ведуть інтенсивні кулуарні дебати щодо стратегії і тактики пожвавлення повільного контрнаступу Києва.

Американські військові закликають українців сконцентрувати свої сили, щоб спробувати прорвати російську оборону і просунутися до Азовського моря.

За останні тижні Київ вніс деякі корективи, але обидві сторони все ще розходяться в думках щодо того, як переломити ситуацію з росіянами за той обмежений час, який у них є до настання зими.

Американська порада ґрунтується на розрахунку, що тієї кількості озброєння, яку США надали Україні на понад $43 млрд достатньо для наступу, і навряд чи вона повториться на такому ж рівні у наступному році році.

"Ми створили цю сталеву гору для контрнаступу. Ми не можемо зробити це знову. Такої можливості не існує", - сказав один колишній американський чиновник.

У свою чергу Залужний наголосив, що ця війна "не боротьба з повстанцями". "Це Курська битва", - пояснив він на прикладі однієї з найбільших битв Другої світової війни.

Після того, як американські офіційні особи застерегли від розпорошення зусиль, українці скоригували свою стратегію і перейшли до оборони у східній частині Запоріжжя. Ця зміна дозволила українцям зберегти свої сили для основного наступу в іншому місці і обмежити використання артилерії.

Але американські офіційні особи кажуть, що українці все ще занадто розпорошені для концентрованого наступу на південь з численними бригадами, розгорнутими на сході, і все ще не поєднують використання артилерії, механізованих підрозділів і зусиль з розмінування.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися