Керував компанією в Дубаї, а тепер — дроном на кордоні
Україна

Керував компанією в Дубаї, а тепер — дроном на кордоні

30 серпня 2023, 15:37
0
0
Сподобалось?
0

Одну з ділянок українського кордону з Білоруссю посилили військовими Луганської окремої бригади територіальної оборони, які навесні повернулися зі Сходу.

 Один з них — військовий з позивним "Дубай" — навіть покинув бізнес в Еміратах, аби захищати Україну.

Про роботу аеророзвідки на білоруському кордоні йдеться в сюжеті ТСН.

Військові Луганської окремої бригади територіальної оборони прибули до білоруського кордону для підсилення охорони. Разом із прикордонниками та іншими підрозділами працюють і вдень, і вночі.

"Здійснюємо патрулювання, спостереження, розвідку, тобто щільно захищаємо нашу державу, щоб ніхто не мог до нас зайти", - каже військовослужбовець Луганської окремої бригади територіальної оборони з позивним "Еколог".

Військовий з позивним "Дубай" каже, що основне їхнє завдання — виявляти пересування ворожої техніки окупантів та знаходити інженерні споруди, якщо такі будуються.

Захисник, як виявилося, сім років працював в Об’єднаних Арабських Еміратах, мав там бізнес. Але коли ворог рушив на його рідну Київщину – одразу усе покинув та поїхав додому.

"Позакривав всі контракти, які в мене були поточні, взяв квиток і першого березня я вже перетнув кордон з Україною", - розповідає "Дубай".

Вже через п’ять днів чоловік опинився у ЗСУ. Після звільнення Київщини – рушив на схід. І тепер замість компанії – керує дронами.

І хоча наразі тут тихо – військові відпрацьовують різні сценарії. Так, за однією із легенд, наших бійців накрило ворожим вогнем. І один із них має знищити ворога.

"Боєць має пройти по всьому цьому місцю. Цілі, мішені знайти, їх вразити. Максимально швидко, максимально таємно", - кажуть військові.

Навички стрільби по цілях тут відпрацьовують і в парах. Мішені спеціально розміщують поміж деревами та пагорбами, аби ускладнити завдання.

Незабаром військові знову вирушать на гарячі напрямки. До своїх лав запрошують сміливих та відважних.

"Велкам (з англ. "Welcome" - "Ласкаво просимо"), будемо захищати нашу країну. Слава Україні!" - додав "Еколог".

Нагадаємо, раніше командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв припустив, що  через стратегічні провали Росії у ЗСУ не виключають провокацій та проведення диверсій на українсько-білоруському кордоні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися