Як вибрати бюджетний ноутбук для нескладних завдань
Україна

Як вибрати бюджетний ноутбук для нескладних завдань

12 вересня 2023, 15:40
0
0
Сподобалось?
0

Традиційно з початком навчального року зростає попит на ноутбуки передусім бюджетного класу. Адже саме такі ноутбуки зазвичай в інтернет-магазинах відносять до категорії «для роботи та навчання». Але це поняття доволі розпливчасте, тому краще на таку умовну класифікацію взагалі не зважати, а дивитися на різні моделі в межах свого бюджету, звертаючи увагу на наступні моменти.

Якість екрана

Взаємодія з ноутбуком сама по собі передбачає постійне зчитування інформації з екрана — будь то робота з документами, читання електронного підручника чи вебсерфінг. Саме тому для лептопів, призначених для нескладних завдань, якісний екран можна вважати важливішим, ніж потужне залізо.

Екрани з роздільною здатністю HD сьогодні все менше зустрічаються в ноутбуках, але такі моделі все ще продаються. За сучасними мірками це відверто низька роздільна здатність, варто обирати Full HD і не нижче. Також важливо звернути увагу на матрицю дисплея. IPS-матриці поступово проникають і у бюджетний клас, тому, якщо є можливість, краще купити ноутбук саме з IPS-матрицею, яка забезпечує краще зображення, ніж недорога TN-матриця.

Збалансоване «залізо»

Навчання або робота не потребує потужного процесора, тому достатньо, щоб він просто був більш-менш сучасним. Можна подивитися різноманітні рейтинги, складені на основі співвідношення між ціною та продуктивністю, та обрати той процесор, що отримав вищі бали в межах свого бюджету.

А от об’єм оперативної пам’яті мусить бути ніяк не менше 8 ГБ. Або, як варіант, можна взяти лептоп, що має «на борту» 4 ГБ і обладнаний вільним слотом для ще однієї планки оперативної пам’яті.

Щодо накопичувача — зараз практично в усіх ноутбуках встановлюється SDD, а от об’єм його в недорогих моделях може складати лише 128 ГБ. Це відверто мало, але і таким показником можна обійтися, якщо активно користуватися хмарними сховищами.

Чи потрібна дискретна відеокарта?

Якщо робота передбачає редагування графіки чи відео, то без дискретної відеокарти не обійтися. Для офісних завдань чи навчання цілком вистачить продуктивності інтегрованої відеокарти. Для ігор, само собою, дискретна модель абсолютно необхідна, але це вже інший клас ноутбуків.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися