На Волині для вчителів закуплять ноутбуків на 34 мільйони
Волинь

На Волині для вчителів закуплять ноутбуків на 34 мільйони

7 травня 2021, 11:10
0
0
Сподобалось?
0

На Волинь для освітніх закладів області на боротьбу із COVID-19 та його наслідками надійшли гроші із держбюджету.

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Як розповів заступник директора департаменту фінансів облдержадміністрації Володимир Селедець обласному бюджету виділили окрему субвенцію з державного бюджету в загальній сумі 34 798,4 тис. грн.

Із цієї суми 694 тис. грн передбачили на придбання засобів захисту, необхідних для організації протиепідемічних заходів під час проведення основної та додаткової сесій зовнішнього незалежного оцінювання в 2021 році та 34 млн 104,4 тис. грн - на придбання ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання та інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання.

Начальник управління освіти і науки ОДА Людмила Плахотна наголосила, що перше ЗНО відбудеться вже 21 травня, а відтак ці 694 тисячі гривень необхідно освоїти дуже оперативно.

"Варто зауважити, що придбання ноутбуків передбачає співфінансування з місцевих бюджетів. 10% - сільські і селищні територіальні громади і 30% - міські тергромади. На разі ми формуємо перелік шкіл куди ми маємо їх закупити та аналізуємо кількість ПК у кожній школі, які задіяні в освітньому процесі. В результаті ми маємо школам додати ту кількість ноутбуків, якої не вистачає на кожного вчителя, однак за виключенням початкових класів, адже їм буде закуплено необхідну комп'ютерну техніку в рамках реформи Нової української школи", - наголосила начальник управління освіти і науки ОДА Людмила Плахотна.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися