Куди подівся колишній кумир мільйонів – співак Микола Гнатюк
Україна

Куди подівся колишній кумир мільйонів – співак Микола Гнатюк

11 жовтня 2023, 11:20
0
2
Сподобалось?
2

Минулого року співак Микола Гнатюк, який у часи своєї популярності збирав стадіони, відсвяткував 70-річчя.

 Про долю музиканта ширилося багато чуток: подейкували, що виїхав за кордон та не повернувся, за іншою версією – подався монахом до монастиря.

Микола Гнатюк справді багато часу присвячує релігії, однак не усамітнювався в монастирі – мешкає у своєму будинку в Україні. Час від часу буває в Німеччині, де живе його єдиний син. Про це розповів актор Сергій Калантай, який дружить із молодшим братом музиканта – відомим актором Анатолієм Гнатюком.

Гнатюк родом із села Немирівка Хмельницької області. Батько родини був головою колгоспу, мама – вчителькою. Після закінчення школи вступив на музично-педагогічний факультет Рівненського педінституту. Працював музикантом в ансамблі "Ми – одесити", потім вчився у студії Ленінградського мюзик-холу. Якийсь час був солістом ВІА "Дружба", коли колектив залишила Едіта П'єха.

Популярність прийшла не зразу. Лише в 26 років співак посів перше місце на українському конкурсі артистів естради, що відбувся у Запоріжжі. А через рік третє місце на всесоюзному конкурсі, що відкрило йому шлях за кордон.

Далі Гран-прі конкурсу естрадної пісні в Дрездені з піснею "Я з тобою танцюю", і перше місце фестивалю "Інтербачення" у Сопоті з композицією "Танець на барабані". В одному з інтерв’ю артист розповів курйозну історію, яка сталася на цьому конкурсі. За словами артиста, журі на чолі з Аллою Пугачовою всіляко перешкоджало йому, бо мало свого кандидата на майбутнього переможця. Пугачова напередодні виступу Гнатюка запросила на вечірку, щоб напоїти. Але той зрозумів, для чого організували свято: потихеньку вийшов з ресторану через чорний хід і повернувся до себе в готель, щоб відпочити перед відповідальним днем. Нагорода таки дісталася саме йому.

У 80-х роках його ім’я та пісні знали всі – "Птах щастя", "Танець на барабані" та інші шлягери.

Офіційно Микола Гнатюк був одружений лише раз. З майбутньою дружиною, журналісткою Наталією, познайомився під час інтерв'ю. На заручинах музиканта сватом став космонавт Георгій Гречко. Гнатюк напередодні зустрівся з ним на зйомках, після чого той запросив артиста, творчість якого дуже подобалася, до ресторану. За збігом обставин саме там співак збирався зробити пропозицію Наталії. В чому зізнався Гречко, а той, прихопивши ящик яблук, зголосився підсилити своєю персоною компанію нареченого.

У цьому шлюбі народився єдиний син співака – Олександр. Коли хлопчик був маленьким, батьки вирішили переїхати на якийсь час до Німеччини. Згодом Микола повернувся, а родина – залишилася за кордоном. З дружиною Гнатюк розлучився. Син виріс і вивчився на економіста у Мюнхенському університеті.

У творче життя співака прийшла друга хвиля популярності – "Малиновий дзвін", "Час рікою пливе" – композиції, які народилися вже після повернення з Німеччини. Пісню "Ой, смереко" артист часто виконував на сцені з молодшим братом – актором Анатолієм Гнатюком.

Відомий український актор Сергій Калантай більш ніж 40 років товаришує з молодшим братом Миколи – народним артистом України Анатолієм Гнатюком. В інтерв'ю Сергій Калантай розповів, як склалася доля Миколи після повернення в Україну.

"Народний артист, його дуже любив свого часу Кучма – Микола був людиною епохи, – каже Калантай. – Весь колишній Союз захоплювався ним. Як він живе зараз, не можу сказати. Лише знаю, що став дуже релігійним. Востаннє бачився з Миколою на похороні їхньої з Толею мами. Він мешкає в Україні, час від часу їздить до сина в Німеччину. Але здебільшого тут. Свого часу ми зустрічалися, сиділи за одним столом. Він дуже людяний, компанійський, любить розповідати анекдоти – майстерно це робить. Його взагалі дуже цікаво слухати".

Кілька років тому співак заявив, що завершує кар’єру співака. Подейкували, що цьому сприяло його захоплення вірою. Свого часу артист навчався у духовній семінарії та створив кілька альбомів з релігійним відтінком. Однак нещодавно стало відомо, що любов до творчості таки взяла гору. Микола Гнатюк потішив шанувальників новими піснями, які записав під ім’ям Анастасій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися