«До 14 років за держраду»:  екснардепа Іллю Киву заочно засудили
Україна

«До 14 років за держраду»: екснардепа Іллю Киву заочно засудили

13 листопада 2023, 14:10
0
0
Сподобалось?
0

Колишнього народного депутата України від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» Іллю Киву заочно засудили до 14 років в'язниці з конфіскацією майна.

Про це у понеділок. 13 листопада, повідомив Личаківський районний суд Львова.

«Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації), ч. 1 ст. 111 (державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України шляхом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України), ч. 2 ст. 436-1 (публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинене особою, яка є представником влади), ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни) Кримінального кодексу України та остаточно призначив Іллі Киві покарання у виді позбавлення волі строком 14 років з конфіскацією майна», – йдеться в рішенні суду.

Розгляд кримінального провадження здійснювався у формі спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого, оскільки Кива переховується від органів слідства та суду на території РФ, а також оголошений у міжнародний розшук.

У суді наголосили, що вирок законної сили ще не набрав та протягом тридцяти днів з дня його проголошення може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися