«Дідусь згорів разом з авто, мати з немовлям у лікарні»:  подробиці атаки росіян у Херсоні
Україна

«Дідусь згорів разом з авто, мати з немовлям у лікарні»: подробиці атаки росіян у Херсоні

14 листопада 2023, 12:04
0
0
Сподобалось?
0

На Херсонщині ворог обстріляв цивільну машину, в якій їхав двомісячний малюк, мама і дідусь. Дідусь загинув, мама і дитина були поранені.

Після цього росіяни вдарили по центру Херсона. Загинули двоє – 62-річна жінка і 45-річний чоловік.

Стало відомо про стан двомісячної дівчинки та її мами, які постраждали напередодні, 13 листопада, від російського обстрілу передмістя Херсона. Життю дитини, яку госпіталізували з забоєм легенів, нирок та черепно-мозковою травмою, нині нічого не загрожує.

Стан мами немовляти медики оцінюють як тяжкий, жінці довелося ампутувати одну ногу. Подробиці повідомив очільник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

"Життю двомісячної дівчинки, яка учора разом з мамою та дідусем потрапила під ворожий обстріл, наразі нічого не загрожує. Дитина була ушпиталена із забоєм легенів, нирок та черепно-мозковою травмою. Мамі ампутували одну ногу, другу лікарям вдалося врятувати. Стан жінки оцінюється як стабільно тяжкий, але є позитивна динаміка", – зазначив він.

І жінка, і її двомісячна донька постраждали, коли російський снаряд влучив в автомобіль, в якому вони разом з дідусем дитини їхали з Херсона у передмістя: немовля возили до облцентру на медогляд. 64-річний чоловік, що перебував за кермом, загинув: він згорів разом з автомобілем.

Мрочко також заявив, що постраждалі отримають фінансову допомогу з міського бюджету.

"За загиблих і поранених передбачені грошові виплати з міського бюджету. У випадку смерті родина отримує 50 тисяч гривень. Мама дівчинки отримає 20 тисяч, на дівчинку – 30 тисяч гривень. Але ці гроші і навіть більші не можуть компенсувати ваші життя чи здоров’я. Тому наполегливо рекомендуємо родинам, в яких є діти, евакуюватися до більш безпечних місць! Діти – наше майбутнє, яке ми зобов’язані зберегти!" – закликав він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися