Чи відобразяться на тарифах ракетні удари по енергетиці України
Україна

Чи відобразяться на тарифах ракетні удари по енергетиці України

26 березня, 10:47
0
0
Сподобалось?
0

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що українські енергетики продовжують проводити верифікацію пошкоджень, які були завдані енергетичному сектору останньою масовою російською атакою 22 березня.

Про це він розповів під час брифінгу для ЗМІ.

«Це була наймасштабніша атака за весь період великої агресії. Повного розуміння, наскільки зруйновано об’єкти, у нас поки немає. Є великі завали, зараз їх розбирають, не всюди є доступ до устаткування, щоб перевірити стан», - зазначив він.

Він також зазначив, що щодо суми завданих збитків – точні цифри будуть відомі після проведення верифікації пошкоджень. Однак він вважає, що йтиметься про мільярдні збитки.

 «Безумовно, ми всі ці суми будемо надалі вимагати від агресора у відповідних судових позовах», - зазначив міністр.

Герман Галущенко підкреслив, що в даний момент не розглядається питання щодо зупинення експорту електроенергії для стабілізації ситуації в енергосистемі або підвищення тарифів.

«Я не бачу сьогодні, що це якось драматично вирішить нашу ситуацію. Зараз немає ніяких рішень щодо тарифів, долі ПСО чи заборони експорту. Зараз ми фокусуємось на фіксуванні наслідків атак. Тоді ми вийдемо на цифри, строки відновлення і від цього вже будемо ухвалювати рішення з відповідних питань», - розповів він.

Міністр енергетики також наголосив, що Україна має можливість імпортувати електроенергію з країн Європи. Наразі передбачено можливість імпортувати до 1,7 ГВт, але Україна звернулася до ENTSO-E з проханням збільшити ці обсяги.

«Нам треба більше, тому що сьогодні це питання виживання. Хоча б 2,5 ГВт було б для нас те, що потрібно», - сказав міністр.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися