«Пенсії та допомоги платитимемо вчасно, є ресурси та підтримка», – Шмигаль
Україна

«Пенсії та допомоги платитимемо вчасно, є ресурси та підтримка», – Шмигаль

4 січня, 13:17
1
0
Сподобалось?
0

В Україні є внутрішні ресурси, а також підтримка від партнерів, для того, щоб пенсії та допомоги платити вчасно.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду, – передає Економічна правда.

«Цього року це буде одним із наших пріоритетів. Пенсії та допомоги будемо платити вчасно. Є внутрішні ресурси, а також підтримка від наших партнерів», – сказав Шмигаль.

Він нагадав, що у 2023 році держава демонструвала зразкове виконання соціальних зобов'язань. У структурі видатків зведеного бюджету соцвиплати займали понад 12%.

Водночас із 1 січня 2024 року в Україні оновилася низка соціальних стандартів, зокрема розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, заявив прем'єр-міністр.

«Мінімальна зарплата зросла на 6% із 6700 грн до 7100 грн. Ще одне її підвищення заплановано на весну. Прожитковий мінімум збільшився в середньому на 12%, до 2920 грн. Мінімальна пенсія в Україні підвищилася з 2093 грн до 2361 грн. У планах індексація пенсій з 1 березня», – додав прем'єр.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Галина.
    Галина.

    Своєчасна виплата,особливо зараз,коли війна,зима-це добре.Але реальність така,доки одні пенсіонери вже отримують пенсію на банківську картку,згідно дати виплати,то в нас по селах (Рівненщина) ще за 4 січня не дали,хоч пошта приїзджала 6-го,в нас доставка лиш 1 раз в тиждень.Сказали,що затримка,виплати будуть із запізненням.Якщо нічого не зміниться,то пенсіонерам за 4,5,6 числа привезуть пенсію десь майже з двотижневим запізненням.Чому таке ставлення до сільських пенсіонерів,яким пенсію доставляє Укрпошта.Влада області повідомила про початок своєчасної виплати пенсії по числах.Чому тоді люди мають інформацію ,що виплати розпочнуться блище до середини місяця?Ніхто ніякого роззяснення через ЗМІ ненадає.

    6 січня, 16:00
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися