Росіяни знищили два українських Patriot?
Україна

Росіяни знищили два українських Patriot?

11 березня, 13:11
0
0
Сподобалось?
0

Росіяни за допомогою безпілотника виявили колону Збройних сил під Покровськом, до складу якої входили щонайменше дві установки "Петріот", та знищили їх ударом "Іскандера", майже напевне знищивши й екіпаж, вважать ЗМІ.

Про це пишуть Forbes, ISW, журналіст Bild Юліан Репке у Twitter, – передає Українська правда.

Журналісти пишуть, що російський екіпаж ракет «земля-земля» на цей раз відреагував швидше, ніж зазвичай.

Уточнюється, що це перший випадок за два роки широкомасштабної війни Росії проти України, коли росіянам вдалося знайти й знищити батареї «Патріотів».

Тим часом журналіст Bild Репке пише, що пускові установки були на 10 метрів одна від одної, і вони "були припарковані досить довго, щоб Росія випустила по ньому балістичну ракету".

Своєю чергою Інститут вивчення війни наразі не підтверджує знищення українських «Петріотів», оскільки росіяни демонстрували кадри знищення вантажівок MAN KAT1, які можуть як перевозити установки Patriot, так і використовуватися у логістиці.

Forbes нагадує, що українські Patriot останній місяць близько десятка винищувачів-бомбардувальників РФ, притупивши перевагу Росії в повітрі.

«Цілком можливо, що пускові установки і екіпажі, які «Іскандер» вразив цього тижня за 20 миль (понад 30 кілометрів – ред.) від лінії фронту, були тими ж, які збили багато російських літаків. Повітря над сходом України, можливо, стало набагато безпечнішим для росіян».

Видання порахувало, що у разі підтвердження цієї інформації, українці втратили в результаті однієї катастрофи до 13% своїх пускових установок «Петріот».

Наголошується, що Patriot без проблем збивають російські «Іскандери», але коли розгорнуті й готові до роботи, а не перебувають у русі між вогневими позиціями.

Журналісти здивовані, що екіпажі українських «Патріоті» не мали власного протиповітряного прикриття під час руху.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися