19 березня 2024: яке церковне свято, що не можна робити
Україна

19 березня 2024: яке церковне свято, що не можна робити

19 березня, 09:08
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 19 березня, вшановують пам'ять святих мучеників Дарії і Хрисанфа.

Що сьогодні за церковне свято

19 березня в церковному календарі – день пам’яті святих мучеників Дарії і Хрисанфа. Хрисанф народився в Олександрії у сім'ї багатих язичників. Коли він був ще маленьким, родина переселилася до Рима. Тут він навчався у філософській школі, де вивчав, серед інших предметів, і Слово Боже. Це спонукало його таємно охреститися.

Коли батько Хрисанфа дізнався про це, то дуже розізлився. Він намагався зробити все, щоб його син повернувся у язичництво. Навіть знайшов йому дружину Дарію, яка була жрицею. Та молодий чоловік після одруження і її навернув у християнство. Молода родина навіть вирішила жити в чистоті, без гріха плоті. Римська влада схопила подружжя, піддала його мукам, а потім засипала камінням до смерті.

Що не можна робити 19 березня

Не можна лаятися і сваритися.

Варто уникати будь-якої ситуації, коли ви можете забруднитися.

Не рекомендовано займатися важкою фізичною працею.

Народні прикмети і традиції на 19 березня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: хмарне небо в ніч проти 19 березня — найближчим часом вже не буде похолодання;
  • на світанку зорі дуже яскраві — чекайте на мороз;
  • птахи літають низько — будуть опади;
  • біля водойми чутно, як гуркоче вода — влітку буде великий урожай;
  • дощить — в літні місяці не буде посухи.

Святим цього дня наші предки молилися для збереження родини в любові та вірності. Також селяни намагалися розважити домовика, адже вірили, що він допоможе зберегти мир в сім'ї.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 19 березня

Які сьогодні іменини: Клавдій, Інокентій, Макар, Дмитро, Дарина, Маріанна, Софія, Одарка.

Талісманом людини, народженої 19 березня, є сардонікс. Здавна він вважався каменем удачі. А ще за допомогою сардонікса можна було прочитати своє майбутнє. Навіть існувала думка, що мінерал захищає закоханих від розлуки.

Який сьогодні день в Україні і світі

19 березня в Україні і світі святкують Всесвітній день соціальної роботи. Це свято щорічно припадає на третій вівторок березня. Воно було створене за ініціативи Міжнародної асоціації шкіл соціальної роботи разом з Міжнародною федерацією соціальних працівників ще 1983 року. Головна мета цього дня полягає в тому, щоб привернути увагу влади до проблем соціальної незахищеності, обмінятися досвідом представниками різних держав тощо.

Також 19 березня Міжнародний день клієнта. Молоде сучасне свято, яке з'явилося у Литві 2010 року за ініціативи однієї з компаній. Головна його мета полягає у тому, щоб висловити подяку клієнтам за користування послугами та товарами. Бізнеси до цього дня часто організовують знижки, розіграші та дарують подарунки.

А ще 19 березня День таксономіста. Професійне свято, яке вшановує тих, хто займається систематизацією та класифікацією різних систем дійсності. Наприклад, у біології це групування істот на основі певних спільних ознак. Поняття таксономії є дуже широким, адже воно розповсюджеється на об'єднання систем в суспільній, географічній, геологічній, мовознавчій сферах тощо.

19 березня святкують Міжнародний день ввічливості на дорозі. Дуже актуальне сьогодні свято, адже доброзичлива поведінка водія чи пішохода вказує на рівень їхнього культурного розвитку. А ще ввічливість на дорозі допомагає уникнути великої кількості аварій.

Також 19 березня Міжнародний день "Почитай мені". Глобальна ініціатива, яка підкреслює, наскільки важливим є читання вголос для розвитку дітей та дорослих, адже воно прищеплює любов до читання, а також поширює грамотність в усьому світі. Свято було засноване за ініціативи Фонду "Child Writes Foundation", щоб прищепити любов до читання та заохотити ранню грамотність.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися