«Ви хочете жити в чудовій країні? Це треба захищати!», - командир ЗСУ до тих, хто боїться мобілізації
Україна

«Ви хочете жити в чудовій країні? Це треба захищати!», - командир ЗСУ до тих, хто боїться мобілізації

6 лютого, 13:19
0
0
Сподобалось?
0

Командир ЗСУ Вадим Мазевич, якому підпорядковується батальйон безпілотних авіаційних комплексів у складі 3-ої ОШБр, висловився про українців, які бояться мобілізації.

За його словами, проблеми з цим однозначно є. Українцям страшно йти на війну, однак тут треба розуміти, що слід захищати своє, якщо хочеться жити у чудовій Україні.

"Люди бояться. Але, вибачте мені, ви хочете жити в чудовій країні? Це треба захищати!", - сказав Мазевич "Українській правді".

За словами командира батальйону, усім на фронті буває страшно і збреше той, хто такого ніколи не відчував. "Але цей страх з часом притуплюється", - акцентував він.

Боєць каже, що він нікому не суддя, тому не збирається засуджувати рішення чи поведінку інших. Йому зрозуміло наступне: "Людям, які не хочуть воювати, доведеться все одно це робити (рано чи пізно). Тільки зараз є вибір, куди іти, бо є рекрутингові кампанії".

Якщо не вирішувати власну долю самотужки, то одного разу у двері постукає ТЦК: "І тебе відправлять туди, куди ти не хочеш", - каже Мазевич.

Наразі в Верховній Раді триває дискусія щодо оновленого законопроекту про мобілізацію. За словами  заступника голови комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва, його можуть розглянути наступного тижня.

З огляду на різні думки щодо норм та пунктів законопроекту, секретар РНБО Олексій Данілов розповів ЗМІ про своє бачення у цьому питанні. За його словами, зміни в законі необхідні, адже суспільству потрібно дати справедливість. Це закон, який обовʼязково має бути про справедливість", – заявив він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися