8 квітня 2024: яке церковне свято, що не можна робити
Україна

8 квітня 2024: яке церковне свято, що не можна робити

8 квітня, 09:14
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 8 квітня, вшановують пам'ять апостолів Іродіона, Агава, Асинкрита, Руфа, Флегонта, Єрма.

Що сьогодні за церковне свято

8 квітня в церковному календарі – день пам’яті апостолів Іродіона, Агава, Асинкрита, Руфа, Флегонта, Єрма. Вони належать до числа 70 апостолів, які були послані Ісусом Христом для проповідування християнства. Іродіон — родич апостола Павла. Він часто подорожував разом з ним, поширюючи християнство на Балканському напівострові.

Апостол Агав володів даром пророцтва. За часів імператора Клавдія він передрік сильний голод і передбачив, що апостол Павло буде страждати у Єрусалимі. Апостол Руф був єпископом у грецькому місті Фіви, а Асинкрит — єпископом у Гирканії (Мала Азія). Апостол Єрм займав катедру в місті Філіпполі, а апостол Флегонт був єпископом у Марафоні.

Що не можна робити 8 квітня

Не слід ходити на риболовлю.

Не можна прибирати в оселі, адже потривожите будинкового.

Заборонено набирати воду з річок та озер, оскільки нарветесь на гнів водяника.

Народні прикмети і традиції на 8 квітня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: вранці по землі стелиться туман — до травня дощів не буде;
  • ясний і світлий день до настання тепла;
  • навколо місяця червоні відтінки — чекайте на грозу;
  • дощить до великого урожаю зернових.

Наші пращури вірили, що цей день ідеально підходить для укладання шлюбу, адже весілля обіцяє, що сімейне життя буде довгим та щасливим. Якщо цього дня дати обіцянку, то волею-неволею її неодмінно виконаєш.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 8 квітня

Які сьогодні іменини: Іларіон, Іван, Родіон, Йосип, Ярема, Яків, Лука, Юлія.

Талісманом людини, народженої 8 квітня є авантюрин. Здавна його називали "каменем сонця" і "каменем тонкої любові", тому що вірили, що він прив'язує двох людей. Також вірили, що авантюрин допомагає покращити настрій, віднайти бадьорість духу і ясність розуму.

Який сьогодні день в Україні і світі

8 квітня в Україні святкують День працівників військових комісаріатів. Професійне свято. Саме цього дня 1918 року на території сучасної України були засновані військові комісаріати. Вони відповідають за організацію мобілізації, облік та підготовку до служби.

Також 8 квітня Міжнародний день конкурсу краси. Свято було створене 2018 року. Воно вшановує талант та прагнення жінок, які в усьому світі беруть участь в конкурсах краси. Перший конкурс краси було проведено за ініціативи Фінеаса Тейлора Барнума 1854 року. Однак респектабельного статусу така подія здобула лише 1921 року, коли у США було проведено конкурс "Міс Америка".

А ще 8 квітня День карликового бегемота. Вперше свято відсвяткували 2013 року за ініціативи Pygmy Hippo Foundation, яка є некомерційною організацією, що займається збереженням карликових бегемотів. Поки ця подія не є глобальною ініціативою, але вона досить важлива серед інших екологічних заходів.

8 квітня святкують Міжнародний день буддизму. Дату святкування обрали на честь дня народження Будди Шак'ямуні, який був основоположником цього вчення. В Японії свято називається "Фестиваль квітів". Буддизм — релігійно-філософське вчення, яке з'явилося у Давній Індії близько 6 століття до нашої ери.

Також 8 квітня Міжнародний день ромів. Свято було започатковане 1990 року на Всесвітньому конгресі ромів, який пройшов у Польщі. Дату обрали на честь дати проведення першого конгресу. Також цього дня у ромів святкують день коней (прикрашання коней вінками).

8 квітня святкують Міжнародний день фен-шуй. Це давня філософія, яка виникла приблизно 3 тисячі років тому у Китаї. Фен-шуй досить складна система позиціонування будівель і предметів всередині них так, щоб узгодити їх положення з духовними силами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися