Окупант понад місяць ґвалтував українку і погрожував вивезти до росії
Україна

Окупант понад місяць ґвалтував українку і погрожував вивезти до росії

15 червня, 13:00
0
0
Сподобалось?
0

Понад два роки в Україні триває повномасштабна страшна війна. В окупованих містах та селах російські солдати грабують та катують українців. А також вчиняють сексуальне насильство проти жінок, дітей, чоловіків. Як повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, наразі зафіксовано 292 випадки сексуальних злочинів російських окупантів. Найбільше таких – у  Херсонській, Донецькій, Київській і Харківській областях. Їх дуже важко розслідувати. Але є такі, які дійшли до суду.

На батьківщині насильнику оголосили подяку

До 12 років позбавлення волі заочно засудили російського окупанта, який під час окупації Херсонщини понад місяць ґвалтував місцеву жительку.

Про це йдеться у вироку Великоолександрівського районного суду Херсонської області. За даними суду, підозрюваним є громадянин росії, уродженець одного із сіл у дагестані. Звання ґвалтівника – молодший сержант.

Також суду вдалося встановити, що місцева влада за знущання з українців вручила ґвалтівнику подяку, бо він «гідно виконує свій військовий обов’язок під час спеціальної військової операції з денацифікації та демілітаризації України».

За даними суду, окупант служить у ФСБ та під час окупації Херсонщини вчиняв злочини проти українців, зокрема фільтраційні заходи та зґвалтування жінки.

За відмову в інтимі погрожував убити

Окупант від липня 2022 року до серпня 2022-го постійно ґвалтував жительку Херсонщини. На суді потерпіла розповіла моторошні подробиці. Спочатку жінка йому відмовляла, тоді Валід почав погрожувати. Мовляв, «під час війни можна померти або зникнути безвісти, проте це не найгірше». Бо відведе її до місця дислокації окупаційних військ, де з неї поглумляться ще й інші загарбники.

Окупант постійно жорстоко її ґвалтував, через це у жінки почалась кровотеча, проте він не звертав на це уваги та заявляв, що «вона симулює». Всередині серпня 2022 року загарбник наказав жінці їхати з ним, як «його дружина та мешкати у його квартирі», проте, на щастя, окупанта перевели. А після деокупації потерпіла звернулась по медичні послуги. У неї виявили ряд хвороб нервової системи.

Буквально на днях винесли ще один вирок одному з окупантів – 11 років позбавлення волі за зґвалтування жительки Херсонщини. Внаслідок сексуального насильства над матір’ю її малолітній син отримав вторинну психологічну травму.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися