Українські біженки за кордоном cтають жертвами гвалтівників, шахраїв, убивць
Україна

Українські біженки за кордоном cтають жертвами гвалтівників, шахраїв, убивць

14 квітня, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

З початку повномасштабного вторгнення з України виїхали тисячі наших жінок, рятуючи своїх дітей від війни. Багато з них щасливо влаштувалися за кордоном, відкривають свій бізнес. Та чимало жінок стали жертвами – втікаючи від війни, втрапили у біду на чужині чи знайшли там смерть.

На гачку в педофіла чи «спонсора»

Крім благодійників, на наших жінок чекали і злочинці, які скористалися скрутною ситуацією бідолашних українок. У цьому на собі переконалася киянка Руслана. В Італії серед волонтерів біженцям допомагав щирий Джованні. Він підшуковував житло, займався з дітьми. Але згодом не тільки Руслана, а й інші жінки були неприємно вражені його дивною поведінкою. Бо він торкався дітей і без дозволу батьків фотографував їх, що заборонено законом. Як з’ясувалося у поліції, Джованні – серійний педофіл! Він був двічі засуджений за розпусту дітей і розповсюдження дитячої порнографії. На його сторінці у соцмережах знайшли багато фото неповнолітніх українців, зроблених без відома батьків.

Також під волонтерів маскуються на кордоні торговці людьми. Вони садять у свої авто та просять дати їм документи, аби допомогти швидко пройти паспортний контроль. Робити це в жодному разі не можна! Так жінки можуть потрапити в трудове чи сексуальне рабство. Також розводять українок на гроші, коли ті скидають шахраям завдатки за оренду житла. Скористатися розгубленістю наших жінок можуть і «спонсори» – люди у Великобританії, які приймають біженців у своїх сім’ях і за це отримують виплати. Так українки нерідко потрапляють до потенційних ґвалтівників. У ситуацію навіть втручалася ООН, закликаючи британський уряд не дозволяти самотнім чоловікам приймати у себе жінок з України. Зокрема волонтерка Юстін Спенсер розповіла про порятунок української біженки та двох її дітей, яких у своєму будинку замкнув «спонсор». Його метою була сексуальна та фінансова експлуатація. Чоловіка заарештували.

Росіянка з німцем планували вбивство, бо хотіли мати доньку?

Найстрашніше те, що бідолашні українки можуть стати жертвами убивць. Минулого літа у Норвегії жорстоко вбили 30-річну біженку з України. Підозрюваним став 30-річний виходець з Азербайджану. Вони приїхали до Норвегії разом на початку 2023 року, у пари є спільний дворічний син. Трагедія сталася у місті Берген в готелі, де місцева влада розміщує українських біженців.

Та найбільше сколихнуло Європу убивство в Німеччині українських біженок, про деякі деталі ми вже писали. Ще на початку березня у соціальних мережах з’явилося повідомлення про загадкове зникнення 51-річної Марини Стеценко, її 27-річної доньки Маргарити Разас з її дитиною, якій п’ять тижнів. Вони проживали у будинку для біженців. Через кілька діб після повідомлення про зникнення цієї сім’ї знайшли тіло Маргарити зі слідами насильницької смерті. Її матір та доньку на той момент оголосили в розшук. Згодом немовля знайшли живим та неушкодженим у сімейної пари – 44-річного німця та 43-річної росіянки. Вони мають трьох синів, віком від 8 до 18 років. Чоловік працював у м’ясній крамниці, жінка – офісним працівником. Їх заарештовано. А нещодавно в озері виявили труп 51-річної Марини. Як припускають поліцейські, першою загинула саме вона, а потім її донька Маргарита.

Як дитина біженки з Харкова опинилася у цієї сімейної пари? Як з’ясували німецькі журналісти, росіянка з чоловіком-німцем нібито допомагали українкам з оформленням допомоги. Востаннє їх усіх разом бачили у ресторані, після чого українки зникли. В убивстві звинувачують саме це подружжя. А причиною може бути те, що росіянка, маючи трьох синів, дуже мріяла про дочку. Очевидно, вбивство українок планувалося. Бо подружжя наперед купило одяг для дитини. А ще німець у грудні хвалився сусідам, що у нього в січні народиться дівчинка, а згодом розповідав про новонароджену доньку, яка нібито перебуває у реанімації, і показував рожеву шапочку. Це людей дивувало, бо його дружину-росіянку вагітною не бачили.

Ті жінки, які стали жертвами за кордоном, радять: не соромтеся просити документи у волонтерів, дивіться за дітьми, не дозволяйте, щоб їх потай фотографували, і звертайтеся по допомогу до будь-якої людини у формі!

Юлія ШЕВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися