![Гострий соус із черешні: оригінальний рецепт Гострий соус із черешні: оригінальний рецепт](/-/uploads/ua/00/08/39/83/original-1733298546.png)
Якщо вам набрид кетчуп із супермаркету, приготуйте домашній, пряний, кисло-солодкий, в міру солоний та гострий соус із черешні. Для нього вибирайте темно-червоні, стиглі ягоди черешні.
Він ідеально доповнить шашлик, запечене чи смажене м'ясо, птицю, ковбаски, сосиски та макаронні вироби.
Інгредієнти
- черешня без кісточок 1 кг
- цукор 150 г
- бальзамічний оцет 20 мл
- приправа карі 15 г
- часник 1 зубчик
- перець червоний мелений гострий 0,5 ч. л.
- чорний перець мелений 0,5 ч. л.
- сіль 15 г
Черешню промийте, видаліть кісточки. Пробийте занурювальним блендером до стану пюре. В масу додайте цукор, приправу карі, часник, видавлений через прес, червоний перець мелений, перець чорний мелений і сіль.
Доведіть суміш до кипіння, періодично помішуючи. Уварюйте 15-20 хвилин до загусання. Наприкінці варіння влийте оцет, доведіть до кипіння та розлийте в чисті банки. Дайте соусу перед подаванням охолонути і зберігайте в холодильнику до десяти днів.
Поради:
У процесі варіння не забувайте знімати піну, що утворилася.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!