Гострий соус із черешні: оригінальний рецепт
Україна

Гострий соус із черешні: оригінальний рецепт

7 червня, 12:17
0
0
Сподобалось?
0

Якщо вам набрид кетчуп із супермаркету, приготуйте домашній, пряний, кисло-солодкий, в міру солоний та гострий соус із черешні. Для нього вибирайте темно-червоні, стиглі ягоди черешні.

Він ідеально доповнить шашлик, запечене чи смажене м'ясо, птицю, ковбаски, сосиски та макаронні вироби.

Інгредієнти

  • черешня без кісточок 1 кг
  • цукор 150 г
  • бальзамічний оцет 20 мл
  • приправа карі 15 г
  • часник 1 зубчик
  • перець червоний мелений гострий 0,5 ч. л.
  • чорний перець мелений 0,5 ч. л.
  • сіль 15 г

Черешню промийте, видаліть кісточки. Пробийте занурювальним блендером до стану пюре. В масу додайте цукор, приправу карі, часник, видавлений через прес, червоний перець мелений, перець чорний мелений і сіль.

Доведіть суміш до кипіння, періодично помішуючи. Уварюйте 15-20 хвилин до загусання. Наприкінці варіння влийте оцет, доведіть до кипіння та розлийте в чисті банки. Дайте соусу перед подаванням охолонути і зберігайте в холодильнику до десяти днів.

Поради:

У процесі варіння не забувайте знімати піну, що утворилася.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися