![Запечені баклажани з сиром та яйцем Запечені баклажани з сиром та яйцем](/-/uploads/ua/00/08/39/86/original-602494171.png)
Смачні, ароматні та надзвичайно сирні баклажани, від яких просто неможливо відірватись, а головне, їх приготування займає мінімум часу.
Цікавим рецептом запечених фаршированих баклажанів-човників поділилась на своїй сторінці фудблогерка Anna Terés. Готувати їх дуже легко та швидко, і вони можуть стати вашим повноцінним обідом чи вечерею.
Інгредієнти
- Баклажан 2 шт.
- Яєчні жовтки 4 шт.
- Томатний соус 4 ст. л
- Сир моцарела 75 г
- Помідори чері
- Орегано
- Петрушка
- Олія
- Сіль
Розріжте баклажани навпіл уздовж;
Приправте сіллю і невеликою кількістю олії;
Випікайте їх серединкою донизу на пергаменті протягом 30 хв за 240°C;
Подрібніть м'якуш баклажанів виделкою і викладіть зверху ложку томатного соусу та тертого сиру моцарела;
Покладіть зверху половинки помідорів чері та зробіть заглиблення у сирі, щоб покласти туди яєчний жовток;
Поставте в духовку на 5 хвилин за 220°C;
Посипте подрібненою петрушкою і подавайте гарячими.
Поради:
Якщо ви хочете приготувати їх заздалегідь, то зберігайте уже смаженими в холодильнику, а поки розігріваєте духовку, викладіть на них начинку - і за декілька хвилин вони будуть готові до вживання.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!