Відомі українці міняють свої вишиванки на бронежилети
Україна

Відомі українці міняють свої вишиванки на бронежилети

22 вересня 2014, 10:52
0
0
Сподобалось?
0

Футболісти Олександр Шовковський і Владислав Ващук, громадський діяч Влада Литовченко, співаки Тарас Тополя, Оля Цибульська, Сергій Гладир та Артур Боссо, дизайнер Серж Смолін, олімпійська чемпіонка Ірина Мерлені, радіоведуча Анна Свірідова та інші вітчизняні зірки віддали свої вишиванки для продажу на  аукціоні, щоб купити на виручені гроші бронежилети для солдат. Саме таким чином благодійний проект «Народжені в сорочці» має на меті максимально залучити громадськість і зібрати кошти на засоби захисту, які допоможуть нашим солдатам повернутися додому живими.

«Ми познайомилися з хлопцями з 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії України, і побачивши, в якому стані вони перебувають, вирішили допомагати, - розповів на прес-конференції один з авторів проекту «Народжені в сорочці» Гліб Лобов. - У них немає елементарного: касок, бронежилетів, хорошого взуття, форми. Ми прийшли до висновку, що хоч особисто не можемо бути добровольцями, але можемо зробити все можливе, щоб ці солдати повернулися до своїх домівок живими і неушкодженими. Поки що ми сконцентрувалися на забезпеченні 500 солдат, але у планах повністю забезпечити весь полк».

Для того, щоб всі солдати були повністю укомплектовані, треба зібрати суму в 4 мільйони гривень. «Колись народженими в сорочці називали людей, яких шабля не брала і куля оминала, - пояснив Роман Крутяк, співавтор проекту. - Ми міняємо символ захисту на захист реальний, і бажаємо нашим хлопцям повернутися додому живими і неушкодженими. На щастя, до нашого проекту приєдналося багато відомих людей, і жодного з них не доводилося вмовляти, за що ми їм щиро вдячні».

Зараз на сайті www.vsorochci.com.ua виставлені на продаж 12 лотів. Кожен бажаючий може зареєструватись і почати торгуватись за сорочку, що сподобалася. В режимі он-лайн відкритий рахунок і кожен, хто придбає лот, зможе в будь-який момент прослідкувати перебіг коштів. 

За час існування проекту солдати вже отримали бронежилети, каски, взуття, одяг, тактичні рукавиці, налокітники, наколінники, балаклави, намети, бензопили, дизельгенератори, біноклі, ліхтарі, а також медикаменти та продукти харчування на суму в 325 884 гривні.

 

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися