«Грязями, «російською банею» і парафіном»: як в Івано-Франківську викладачка медуніверситету вчить лікувати
Івано-Франківщина

«Грязями, «російською банею» і парафіном»: як в Івано-Франківську викладачка медуніверситету вчить лікувати

20 грудня 2023, 12:55
0
0
Сподобалось?
0

Викладачка кафедри загальної практики, фізичної реабілітації та спортивної медицини Івано-Франківського медичного університету вчить студентів лікувати грязями, парафіном та "російською банею".

Зокрема, лекторка рекомендує вивчати літературу 1984 року. На ситуацію відреагував міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, а в виші розпочали службове розслідування.

Про ситуацію повідомила керівниця благодійного фонду "Свої" та військовослужбовиця Леся Литвинова на сторінці у Facebook. Вона звернулась до Ляшка, запитуючи, чому студенти мають вчитися радянським сумнівним надбанням, та чому ті, які відмовляються йти за таким планом, мають ризикувати не скласти сесію.

"Чому ті студенти, які потім прийдуть працювати в ті самі реабілітаційні центри, мають вивчати лікувальні властивості парафіна, грязей і решту сумнівних радянських надбань?
Чому викладач дозволяє собі розповідати, що в Радянскому Союзі такі заклади були на кожному кроці, а Україна їх розвалила?
Чому весь цей чудовий план навчання затверджений? Чому ті студенти, які відмовляються вчити теми "Російська лазня" та "Водо та електролікування", ризикують не здати сесію?", – зазначає Литвинова.

Міністр охорони здоровʼя відповів у коментарі благодійниці та зазначив, що "наведе декому різкість на зміни, які відбулися в країні в підходах до надання реабілітаційної допомоги".

В виші майже одразу відреагували на ситуацію та розпочали службове розслідування, яке триватиме до 22 грудня. Наразі невідомо, чи відсторонили викладачку від проведення лекцій. В тексті повідомлення зазначено, що комісією зʼясовуються обставини щодо проведення практичних занять з дисципліни "Фізична реабілітація при коморбідній патології" з використанням та пропагандою російських джерел.

Литвинова також зазначила, що в кабінеті лекторки вишу висить диплом від спілки російських гатроентерологів, датований 2015 роком. За словами військовослужбовиці, студенти намагаються протистояти викладачці, проте скарга в деканат не подіє. Керівниця благодійного фонду дивується, навіщо в закладі освіти працює декан, якщо він затверджує такий навчальний план.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися