Україномовний афроамериканець став зіркою соцмереж
Івано-Франківщина

Україномовний афроамериканець став зіркою соцмереж

5 червня 2020, 15:22
0
0
Сподобалось?
0

Афроамериканець Джуда п’ять років живе та навчається в Івано-Франківську. За цей час він вивчив українську краще за деяких наших політиків і так закохався в культуру, що, замість смажити бургери, варить борщі й співає хіти “Океану Ельзи”.

Про це йдеться у сюжеті СТБ.

Джуда родом з американського Детройта, а тепер навчається в Івано-Франківському медуніверситеті. Хлопцю – 23 роки. Українською веде свою сторінку в соцмережах з двісті тисячами підписників, каже, що не знати мову – це неповага до українців.

Записувати ролики у соцмережах Джуда розпочав під час карантину, бо було нудно, і швидко здобув популярність. У вільний час американський студент опановує українську кухню: варить борщ, ліпить вареники, готує сирники.

Джуда розповідає, мріяв бути інженером, але в його родині династія медиків, тож варіантів йому не лишили. Між навчанням у Польща та Україні обрав Івано-Франківськ, адже 7 років тому цей медичний університет закінчила його рідна тітка, нині вона лікарка в Англії.

Джуда визнає: освіта в Україні вдесятеро дешевша аніж удома, а тутешній диплом відповідає американському, щоправда доведеться додатково складати іспити.

За п’ять років, які мешкає Джуда в Україні, у хлопця з’явилося чимало друзів. Він звик і до традицій і культури, не може збагнути лише, чому тут не цінують медиків. 

30 % студентів франківського медуніверситету - чужоземці з п'ятдесяти країн. За шість років вони не просто вивчають розмовну українську, а й знають її на професійному рівні, бо приймають та лікують пацієнтів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися