Колишній афганець розбещував дітей ще за Союзу?
Львівщина

Колишній афганець розбещував дітей ще за Союзу?

12 вересня 2021, 20:45
0
0
Сподобалось?
0

Жертвами пенсіонера стали хлопчики та дівчатка від 8 до 13 років

Містечко Жовква навесні пережило шок. Тоді затримали 64-річного місцевого жителя за підозрою у розбещенні 11-річного хлопчика. Хтось вірив словам дитини, а хтось вважав, що це вигадки. Сьогодні ж слідство довело 19 випадків розбещення і зґвалтування неповнолітніх! А люди згадали, що подібне у місті відбувалося й понад тридцять років тому.

Першими потерпілими були діти військових?

Сивочолий пенсіонер Микола сяде на лаву підсудних. Його звинувачують у тому, що щонайменше три роки – з 2019 по 2021-й – вчиняв розпусні дії щодо дітей з неблагополучних родин. Кажуть, умів знайти до малечі підхід, бо в минулому працював у школі – був вчителем російської мови та літератури. Коли чоловіка звільнили, відкрив у Жовкві магазин. А останнім часом вдарився в політику – був довіреною особою одного з кандидатів у президенти та очолював Асоціацію інвалідів у місті. Але свою публічну діяльність вів агресивно, за що не раз йому діставалося у соціальних мережах.

Сусіди розповідають, що чоловік колись мав сім’ю – дружину та двох доньок. Однак благовірна вирішила виїхати з Жовкви за кордон. Із собою забрала дівчат. Нині одна проживає з мамою в Італії, інша мешкає з чоловіком в Америці. А Микола залишився у містечку.

– Та багато хто знав, що він до дітей чіпляється, – не  називаючись, розповідають місцеві жителі. – Не втручалися, бо то не наша справа.

Знайомі чоловіка розповіли, що він колись служив в Афганістані, був контужений і нібито навіть отримав нагороду. І чули, що Микола цікавився малечею ще на початку 90-х років, за Радянського Союзу. Мовляв, тоді потерпілими стали діти військових. А батьки, щоб не зазнати ганьби, виїхали з міста.

Записував витрати у щоденнику, на дверях робив «зарубки»

Історію про нездорову опіку Миколи над хлопчиком-сиротою згадують у  притулку «Мілес ЄЗУ – воїни Ісуса – для хлопців», який розташований на Львівщині. Розповідають, що чоловік надсилав чужій 11-річній дитині гроші та речі. А коли хлопця перевели в інший заклад, навіть судився з керівництвом притулку! Однак його позов відхилили. Що між дідом і дитиною могли бути інтимні стосунки, ніхто в поліцію не повідомляв.

Усе закрутилося після того, як про дивну поведінку чоловіка розповів татові неповнолітній житель Жовкви. Він зізнався, що друзі його покликали у гості до «дядька Миколи». А той перед його товаришем роздягнувся й цілував дитину у живіт. Потім дав за це хлопчику гроші. Тато синові повірив і написав заяву в поліцію. Невдовзі педофіла затримали на гарячому.

Під час обшуків у квартирі Миколи знайшли щоденник, у якому були імена жертв, які приходили до нього у гості, а також суми, котрі пенсіонер платив неповнолітнім за свою втіху. На дверній коробці між кімнатами він робив зарубки – вказував зріст своїх маленьких гостей. Стало відомо, що чіплявся й розбещував чи ґвалтував він дівчаток та хлопчиків віком від 8 до 13 років. У поле зору педофіла потрапляли діти з неповних та дуже бідних сімей. Як правило, у гості запрошував відразу по кілька дітей. Інколи примушував їх до близькості між собою… За інтим він не тільки давав їм гроші, а й купував одяг.

За їжу малеча готова була зробити все

Невже вдома батьки не звернули уваги на обновки й не поцікавилися, звідки у дітей кишенькові гроші на різні смаколики, піцу, жуйки? Психологи просять дорослих бути уважнішими до своїх синів та дочок, цікавитися причиною зміни поведінки, звідки чужі речі вдома. Це допоможе уникнути страшних наслідків.

Керівник Жовківської окружної прокуратури Марта Сміхура-Скальська прокоментувала ситуацію журналістам:

– Чоловік жив у будинку, де є неблагополучні сім’ї. Давав таким дітям гроші на харчі. Страшно уявити, що малеча за те, аби отримати кошти на їжу, готова була зробити все, що він хотів. Діти сприймали його не як агресора, а як доброго дядька.

Справу розглядає Кам’янка-Бузький районний суд. Підозрюваному «світить» довічне позбавлення волі. Чоловіка звинувачують одразу за кількома статтями, зокрема, у розбещенні неповнолітніх, сексуальному насильстві, примушуванні до вступу у сексуальний зв’язок та зґвалтуванні особи, якій не виповнилося 14 років. Щоб не травмувати дітей страшними спогадами, у суді слухатимуть диски з їхніми записаними показами.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися