Збільшили пенсію – забрали пільгу
Рівненщина

Збільшили пенсію – забрали пільгу

7 травня 2023, 14:20
0
0
Сподобалось?
0

«Я 35 років пропрацювала у сільській школі. Більше 20 літ на пенсії. Весь час отримувала пільги на оплату комунальних послуг. 1 січня цього року мені у цій пільзі відмовили. Сказали, що маю завелику пенсію. З осені стала отримувати доплату як 75-річна, мала 3800 гривень. Після березневого перерахунку ще зросла. Але хіба пільги залежать від доходів?»

Марія С., Дубенський район, Рівненська область  

Пільга у розмірі 100% знижки на оплату комуналки, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі, з урахуванням середньомісячного доходу, надається таким категоріям людей: особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та членам сімей померлої особи, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною (батьки, дружина (чоловік); пенсіонерам, які раніше працювали педагогічними, медичними та фармацевтичними працівниками, спеціалістами із захисту рослин, працівниками бібліотек у сільській місцевості та селищах міського типу; особам, які проживають у сільській місцевості та селищах міського типу, які працюють/раніше працювали в музеях, державних та комунальних закладах культури, закладах освіти сфери культури.
Пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну людину за 6 місяців, що передують місяцю звернення, не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу. У 2023 році дохід не повинен перевищувати 3760 гривень. Пільга призначається на 12 місяців з місяця, коли таке право виникає. Пенсія пані Марії вища за вказану суму, тому пільги з неї зняли. Спеціалісти кажуть, що вона може звернутися по субсидію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися