На Тернопільщині помер терапевт, який рятував людей від коронавірусу
Тернопілля

На Тернопільщині помер терапевт, який рятував людей від коронавірусу

2 жовтня 2020, 17:52
0
0
Сподобалось?
0

У Почаєві на Тернопільщині від пневмонії помер лікар Іван Венжинович. Саме його портрет з'явився на білборді з написом "Спасибі за життя!". Колеги лікаря кажуть, що він просто згорів від пневмонії, а ось тест коронавірус не підтвердив.

Про це пише OBOZREVATEL.

Заміняв колегу й потрапив на білборди

Іван Венжинович із перших днів карантину перебував на самій передовій боротьби з коронавірусом.

"Річ у тому, що він входив у спеціальну коронавірусну бригаду, що складається з анестезіолога, інфекціоніста і терапевта. Ось він був терапевтом", – каже заступник головного лікаря Почаївської районної лікарні Марія Пташник.

Саме тому його фото й потрапило в соціальну рекламу. "Ще на початку епідемії, навесні, до нас приїхали знімати сюжет про коронавірус (це було агентство Associated Pess. – Ред.). Тоді вже у нас захворіли лікарі, зокрема, й інфекціоніст. Й Івану Федоровичу довелося його заміняти. Ось він тоді все детально й розповідав про коронавірус. А потім з'явилося його фото по всій країні. Він позитивно до цього ставився", – розповідає заступник головного лікаря.

Згорів за кілька днів

У свою лікарню з важкою пневмонією лікар потрапив 28 вересня після обіду. Хвороба почалася різко, з високою температурою. Два дні він лежав удома, але потім його вже госпіталізували туди, де він сам рятував людей.

Ще два дні колеги боролися за життя 51-річного Івана Венжиновича. Але він згорав просто на очах. "Хвороба була важкою. І він помер. Дійсно тест дав негативний результат на COVID-19. Тому ми не знаємо це була вірусна або бактеріальна пневмонія. Та й ніколи, напевно, не дізнаємося", – каже заступник головного лікаря.

Пацієнти шикувалися в чергу до лікаря

У Івана Венжіновіча залишилася сім'я. Його дружина, Ірина працює теж в лікарні, керує клініко-діагностичним відділенням. Старший син вчиться в медичному, а молодша дочка ще ходить в школу.

Сам Іван Федорович дуже давно працює в цій районній лікарні. Він не тільки лікував пацієнтів у відділенні терапії. Він був і сімейним лікарем, брав пацієнтів. Колеги кажуть, що в коридорі поліклініки у нього завжди була найдовша черга. Всі хотіли потрапити на прийом саме до нього.

"Тлумачний, уважний, професійний. Він умів вислухати, обов'язково допомагав. Це був дуже хороший лікар. Як тепер без нього навіть не уявляю", – розповіла одна з пацієнток.

Лікар зі сім'єю. Старший син уже вчиться на лікаря.
Соціальна реклама з портретом Івана Венжиновича.
Іван Венжіновіч з дружиною.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися