Дитина з тілом 80-річної: в Україні провели унікальну операцію дівчинці з хворобою передчасного старіння
Вінничина

Дитина з тілом 80-річної: в Україні провели унікальну операцію дівчинці з хворобою передчасного старіння

26 листопада 2020, 21:47
0
0
Сподобалось?
0

10-річна Іринка Химич – єдина дитина в Україні, яка хворіє на рідкісну генетичну недугу - прогерію (її організм за рік старіє приблизно на вісім). Нещодавно дівчинці провели унікальну операцію на щелепі.

Про те, як минула операція йдеться у сюжеті ТСН.

Під час звичайного огляду вже після операції Іринка завбачливо просить прибрати все, що її лякає. Біль вона відчуває вдесятеро разів сильніше ніж звичайні пацієнти.

Два місяці тому їй зробили унікальну операцію. За неї погодилася взятися лише одна українська клініка. Усі інші відмовили, бо занадто великі ризики. Щелепа в Іринки настільки маленька, що найменша помилка могла призвести до травми або й узагалі її зламати. А їй треба було видалити 10 молочних зубів. Бо вони самі не випадали, а постійні вже починали рости.

"Ми намагалися допомогти прорізатися тим зубам, яким треба, і змінитись тим зубам, які вже свій термін відслужили. Все те, шо ми знаємо про стоматологію, про анатомію і будову людини тут не працює, тому це була фактично наука", - говорять лікарі.

Окрім ювелірної роботи для хірургів - це ще й виклик для анестезіологів.

"З наркозом є нюанс такий, що вони мали заінтубувати дитину, а слизова оболонка дуже тонка. відповідно тут теж був ризик. За це ми переживали", - розповідають медики.

Але Іринка таку маніпуляцію обернула для себе на вигоду. За кожен зуб - зубна фея заплатила їй гроші.

Почесну роль зубної феї на себе взяла лікарка Наталя. Два роки тому Іринці вперше зробили стоматологічну операцію в цій же клініці. Тоді їй вилікували 7 зубів і ще 2 вирвали. Наталя ні на крок не відходила від маленької пацієнтки. Із того часу вони нерозлучні. Наталя розповідає - Іринка дорослішає на очах.

Рік тому Іринка влаштувала свою персональну виставку. Тоді на аукціоні всі картини розкупили за кілька годин. Лише дві вона відмовилася продавати - свої перші картини в доробку.

Усе своє життя дівчинка мріє побачити Париж. Її мрія нарешті здійсниться. Іринці запропонували виставку в Парижі. У неї вже написано 17 картин. Залишається ще три - і можна їхати.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися