Картини на ящиках з боєприпасів
Вінничина

Картини на ящиках з боєприпасів

4 червня 2023, 18:21
0
0
Сподобалось?
0

Не завжди картини народжуються на полотні. У нашій країні, яка здригається від сирен та обстрілів, митці розмальовують гільзи від патронів, снарядів, а також дощані ящики, в яких були боєприпаси.

Якось до Олени Косінської з Мурованих Курилівців на Вінниччині заїхали волонтери і розповіли, що мають багато ящиків з боєприпасів. «Може, придумаєш, що з ними робити?» - запитали художницю, знаючи, що вона неодмінно знайде їм застосування. Згадала, що раніше митці малювали на дереві, тож вирішила і собі спробувати.

– Ящики часто привозять пошкоджені осколками від снарядів. Пишучи на них картини, важливо зберегти полотно з усіма дефектами, бо це відбитки історії і боротьби українського народу, - наголошує художниця. - Якось знайома розповіла історію про загиблого бійця. Його привезли в закритій труні. А мати прийшла на похорон з вишитою сорочкою і хотіла покласти її всередину. Страшна історія: мама синові вишивала сорочку на свято, а поклала у труну... У мене одразу народилася картина: «Сорочка мамина у рай».

Олена любить малювати олійними фарбами. У своїх картинах намагається передавати почуття українців, які бачать війну. Її роботи беруть участь у виставках. А ще жінка планує декілька відправити за кордон. Іноземні друзі пропонують організувати аукціон з продажу, щоб виручені кошти передати для військових. Ці полотна із дощок вражають. Вони пошматовані осколками, вирвані із зони бойових дій, а завдяки художниці отримали друге життя. Тому Олена Косінська з особливим натхненням береться за нову роботу, адже вірить, що війна незабаром мине, а мистецтво залишиться, бо воно вічне!

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися