Розробили регуляторний акт, який відкриє шлях до легального видобутку бурштину на Волині
Волинь

Розробили регуляторний акт, який відкриє шлях до легального видобутку бурштину на Волині

30 листопада 2014, 09:03
0
2
Сподобалось?
2

Проект рішення обласної ради підготовлено з метою вдосконалення процедури погодження клопотань про надання надр у користування з метою геологічного вивчення, розробки родовищ корисних копалин загальнодержавного значення, а також для цілей, не пов'язаних із видобуванням корисних копалин, або відмови у їх погодженні, переоформленні, анулюванні, видачі копій документів відповідно до вимог чинного законодавства.

Проект рішення та аналіз регуляторного впливу розміщений на веб-сайтах обласної ради у розділі «Діяльність ради», підрозділ «Регуляторна політика» та Волинської обласної адміністрації у розділі «Підрозділи органів влади», підрозділ «Управління екології та природних ресурсів».

Пропозиції та зауваження щодо проекту рішення приймаються за поштовою адресою: м. Луцьк, вул. Потапова, 10 протягом 30 календарних днів.

Прийняття регуляторного акту дасть можливість розпочати роботу програми «Волиньбурштин». Як відомо, керівництво Волинської державної адміністрації виступило з ініціативою про створення комунального підприємства, яке б на законних підставах вивчало та розробляло поклади бурштину в області. Натомість є чимало бажаючих приватників, бажаючих долучитися до видобутку сонячного каміння. Зокрема, на останнє засідання Волинської обласної ради було підготовлено аж шість проектів рішень про надання дозволу на геологічну розвідку та розробку родовищ бурштину. Заявки трьох із шести фірм були досить підозрілими. Адже підприємства знаходилися за однією адресою у місті Любомль та мали одних і тих же керівників-засновників. Розгляд усіх шести рішень був перенесений на наступну сесію обласної ради.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися