Волинські бюджетники закуповували продукти за завищеними цінами
Волинь

Волинські бюджетники закуповували продукти за завищеними цінами

13 січня 2015, 23:18
0
0
Сподобалось?
0

На Волині минулого року бюджетні установи закуповували продукти за завищеними цінами. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець. Департамент соціального захисту облдержадміністрації провів вибіркові перевірки у комунальних підприємствах і установах щодо стану реалізації системи закупівлі і постачання продуктів харчування безпосередньо від виробника. А також проаналізував цінову політику окремих постачальників.

- У результаті перевірки було виявлено, що реальні ціни закупівлі продуктів відрізнялися від тих, що рекомендовані на сайті облдержадміністрації. Ситуація щодо цін на продукти, які можна було купити безпосередньо від виробника, наступна: ціни на картоплю коливаються від 1,50 до 2,20 гривень, на рибу від 34 до 46 гривень, масло від 60 до 78 гривень, на гречку від 7,73 до 20 гривень.

Отож деякі наші комунальні установи не дотримуються економії державних коштів, - зазначила Світлана Мишковець. Зокрема, вона наголосила й тому, що окремі виробники та постачальники пропонують продукцію тільки великими об'ємами, що суперечить вимогам нормативних документів про закупівлю продуктів в частині об'ємів і термінів їх зберігання. Сільгоспвиробники відмовляються від постачання продуктів щотижнево і малими партіями, адже це для них економічно не вигідно. Відтак, установи змушені укладати договори із посередниками, а це переважно призводить до збільшення ціни на товар.

Оскільки, всі бюджетні установи та заклади області знаходяться у рівних умова, відтепер щомісячно та щоквартально будуть перевіряти закупівлю продуктів малими партіями. Крім того, будуть перевірятися і ціни на ринках.

Волинська облдержадміністрація направила лист в Міністерство економічного розвитку та торгівлі України щодо внесення змін до законодавства у сфері державних закупівель в частині збільшення вартості закупівлі товарів та послуг до 200 тисяч.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися