Прокуратура Волині відкрила провадження щодо використання гранат з газом проти учасників акції протесту під УМВС у лютому минулого року
Волинь

Прокуратура Волині відкрила провадження щодо використання гранат з газом проти учасників акції протесту під УМВС у лютому минулого року

18 березня 2015, 16:23
0
0
Сподобалось?
0

За результатами додаткового вивчення інформації про події часів Революції Гідності на Волині слідчим відділом прокуратури області розпочато кримінальне провадження за фактом перевищення влади та службових повноважень працівниками Управління МВС України у Волинській області, які застосували світлошумові гранати під час проведення мирної акції протесту біля приміщення УМВС у Луцьку 19 лютого 2014 року.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Триває досудове розслідування. Наразі встановлюються особи, потерпілі від застосування цих спеціальних засобів, та особи, причетні до їх застосування. 
Нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням здійснює відділ процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області.

До уваги волинян! Прокуратура області звертається з проханням до усіх потерпілих та свідків подій біля приміщення УМВС України у Волинській області 19 лютого 2014 року, які володіють інформацією, відео- та фотоматеріалами, що можуть бути корисним для слідства, невідкладно звернутися до слідчого відділу прокуратури Волинської області за адресою: м. Луцьк, вул. Кривий Вал, 29 або зателефонувати за номерами 72-22-22, 72-35-96.

Нагадаємо, що 19 лютого 2014 у Луцьку кількадесят тисяч лучан, розлючені масовими вбивствами на майдані у столиці, вийшли на вулиці вершити революцію у місті. Того дня захопили обласну державну адміністрацію, взяли під контроль міське управління міліції. А ось під будівлею УМВС у Волинської області відбулися заворушення. В результаті будівлю взяли штурмом. Тоді волинською міліцією керував нинішній головний міліціонер Києва Олександр Терещук. Ховався у будівлі і тодішній голова державної адміністрації Волинської області регіонал Олександр Башкаленко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися