Оштрафували недобросовісних виробників горілки, які експлуатували символіку Волині
Волинь

Оштрафували недобросовісних виробників горілки, які експлуатували символіку Волині

10 квітня 2015, 11:41
0
0
Сподобалось?
0

Недобросовісних горілчаних комерсантів за неправомірне використання на торгових етикетках зображення герба Волині. Щодо усунення порушення до Антимонопольного комітету України звернувся перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик. Днями ініціатор звернення отримав відповідь.

Як повідомив Олександр Пирожк, Волинське відділення Антимонопольного комітету України визнало неправомірним використання ТзОВ «Галичина-Табак» зображення герба Волині на етикетках продукції «Етнос Волинь Вірність традиціям» та «Етнос Полісся Вірність традиціям».

АМКУ визнало, що такі дії комерсанти здійснювали без погодження з Волинською обласною радою з метою отримання комерційного зиску. Цим самим вони порушили вимоги рішення Волинської обласної ради від 16.03.14 р. №10/8 «Про Положення про зміст, опис та порядок використання символіки області», а також вимоги ст. 1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції».

Відповідно до ч. 1 ст. 21 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», територіальне відділення АМКУ наклало на ТзОВ «Галичина-Табак» штраф у розмірі 34 тисячі гривень. Але головне, порушників зобов'язали припинити порушувати закон – тобто заборонили використання символіки Волині для маркетингових цілей. Івано-Франківський виробник раніше робив це свідомо. Його продукція зовні нагадувала колишню популярну продукцію Луцького СГК, який на той момент перервав виробництво.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися