Грудку волинської землі привезла на місце розстрілу мати вбитого під Волновахою солдата
Волинь

Грудку волинської землі привезла на місце розстрілу мати вбитого під Волновахою солдата

11 вересня 2015, 21:13
0
0
Сподобалось?
0

Вчора до Волновахського району Донеччини вирушила делегація з Луцька на чолі з міським головою Миколою Романюком. Сьогодні ж волиняни у селі Благодатне взяли участь у панахиді за полеглими тут 24 травня 2014 року військовослужбовцями 51-ї ОМБР. Всього, внаслідок нападу бойовиків Ігоря Безлера з Горлівки загинули 18 військових. У складі делегації з Луцька є мама загиблого тут Віталія Махновця - Марія та дружина ще одного вбитого солдата Дмитра Йовзика - Оксана, які разом з усіма помолилися за упокій своїх рідних на місці, де вони полягли, захищаючи державу. Народний депутат України Дмитро Лубінець вручив рідним загиблих відзнаки «За визволення Волновахи» (посмертно).

Мама Віталія Махновця привезла з Луцька грудочку землі, щоб частинка Волині назавжди залишилась на місці, де загинув її син.
Також, після траурної процесії волиняни відвідали штаб СБУ у Волновасі, де на День незалежності України було встановлено меморіальну дошку капітану УСБУ у Волинській області Віктору Мандзику, який також загинув неподалік цього населеного пункту, намагаючись зупинити контрабандний вантаж.

У планах делегації з Луцька також зустріч з лучанами і волинянами, які нині знаходяться на передовій. Для них привезли комплекти військової форми, футболки, дизельний електрогенератор, запасні частини для ремонту автомобільної техніки, біноклі, засоби гігієни, продукти харчування, україномовні книги та інше.
Також голова наглядової ради благодійного фонду «Волинська родина» Ігоря Єремеєва Олена Палагута попросила Миколу Романюка попутно передати бійцям 72-ї бригади автомобіль. Машину планував передати в зону АТО народний депутат України Ігор Єремеєв. Проте, у зв’язку з трагічними подіями на жаль, не встиг.
Особливим подарунком для лучан та волинян, які служать в Збройних Силах України – стануть дитячі малюнки та футболки, розмальовані за спеціальною технологією дітками учасників АТО. Ще луцькі школярики надіслали на передову листи підтримки та мотузки життя (це браслет, що може врятувати життя у небезпечних моментах. Він з міцної мотузки, довжиною 3 метри).
Від благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» для бійців надано продуктові набори, а для військового госпіталю – медичні бандажі, стерильний перев'язувальний матеріал, сечоприймачі.
Народний артист України Василь Чепелюк та дует «Душа Волині» у складі заслуженої артистки України Алли Опейди та заслуженого працівника культури України В'ячеслава Судими виступлять перед військовослужбовцями Збройних Сил України, Національної гвардії України, прикордонниками, які дислокуються на території Волноваського району, та місцевими жителями під час святкового концерту з нагоди 134-річчя Волновахи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися