Журналістка викрила у Луцьку онлайн-порностудію
Волинь

Журналістка викрила у Луцьку онлайн-порностудію

22 жовтня 2015, 17:26
0
0
Сподобалось?
0

На одній з вулиць Луцька працює онлайн-порностудія. Аби викрити її журналістка порталу «Четверта влада» Мар’яна Метельська влаштувалася туди на роботу. Усе почалося з того, що у соціальній мережі «Вконтакте» їй написала дівчина із пропозицією роботи. Обіцяла високу зарплату та комфортні умови. Сказала, що потрібно спілкуватися із іноземцями, тому важливе знання англійської мови. Дівчина не вдавалася в деталі та запевняла, що у них все законно, а фірма називається ТОВ «Луцьк-Комунікейшин».

Пізніше адміністратор Євген запросив Мар’яну на співбесіду в офіс на вулиці Промислова, 8, у районі другої автостанції. Уже тут директор розповів, що робота проста – потрібно спілкуватися з іноземцями. Для цього потрібно мати два чати – безкоштовний та платний. У безкоштовному чаті слід зацікавити користувача, аби він перейшов у платний, де за кожну хвилину ітиме оплата в доларовому еквіваленті.

Потрібно відпрацювати 30 годин або ж 350 доларів у тиждень. Відповідно до договору, дівчина не має права три роки брати участь у будь-яких інших «Живих відеочатах», в іншому ж випадку штраф – 10 тисяч доларів. За невідпрацьовані години теж штраф – 5 доларів за одну заборговану годину. 60% заробітку отримують організатори студії.

Зрештою Мар’яна Метельська таки підписала договір, отримала особистий логін і пароль, а також інструкції з порадами, як бути розкутою, як танцювати стриптиз, який одяг для цього краще вибрати. «Читаючи це, розумію, що мені таки не здалось, тут роздягаються на камеру. Євген запевняє, що я не обов’язково повинна виконувати те, що написано в інструкції – я маю вирішувати сама, що мені робити», – пише журналістка.

Також вона зробила скрін зі свого робочого кабінету на сайті й дізналася, що хвилина її роботи у чаті коштує 2,99 долара.

Випадково на сайті серед працівниць Мар’яна зустріла свою знайому. Та дуже перелякалася, адже не хотіла розголосу, бо у неї мало за кілька днів відбутися весілля. А хлопець про її роботу, звичайно, нічого не знав.

Аби довершити розслідування, журналістка наважується прийти на роботу на ніч.

«Планую зняти хоч якесь відео та поспілкуватися з дівчатами. Приходжу на офіс, коли вже темно. Після декількох хвилин роботи на офісі до мене в кімнату приходить дівчина – я намагаюсь здружитися із нею. Ідемо попити чаю. У мене в кишені диктофон. Дівчина розговорюється, починає розповідати, що працює уже декілька років.

– Ну перший раз я попробувала в скільки – в 21, а потім ще раз попробувала. – ділиться своїми спогадами веб-модель – білява дівчина на вигляд трішки старша за 20-ть.

– А ти ніде не працюєш? – питаю.

– Ні, я дурна чи шо, щоб працювати.

Дівчина розповідає, що офіс їх раніше був на і на вулиці Ківерцівській, і на Вахтанговій. Дівчат так багато там ходило, що почалися «нехороші чутки». Згодом переїхали сюди. Раніше адміністратором тут був Костя. За словами дівчини, його звільнили. Дівчина переконана, що недаром його звільнили, адже він спився.

Вирішую вивідати секрети «швидкого заробітку» у досвідченої працівниці «веб-модельного» бізнесу:

– Сідаєш і говориш, – каже та. – Якщо вже геть не буде там чатитись, то можеш там щось показувати, але старайся не роздіватися. У мене то ні, я тільки захожу і все go to privat.

Намагаюсь почути із її вуст чи роздягаються тут.

– Як все таки краще роздягатися чи не роздягатися?

– Не роздягатися, – переконана та.

– А більшість як заробляють? – не припиняю я свій «допит».

– Ну більшість роздягається. Але чесно, роздягатися вони не вміють. Ти бачила, які дівчата сидять на сайті?

Вони вже голі сидять.

Дівчина дає мені поради, як працювати – каже розпитуй, чи є в тебе дитина, дружина, звідки ти і таке всяке.

– А проблем із законом не буде? – прикидаюсь, що мені страшно.

– Ну, вони можуть нас подіставати, але нічого не буде, того що вони зареєстровані законно. Єслі до нас прийдуть мєнти, то Денис казав нічого не говорити, – дає мені настанови досвідчена «колега».

– А що казати, як будуть питати, що ти тут взагалі робиш? – вдаю я, що боюсь «мєнтів».

– Кажи, яке ваше діло? Без адвоката нічого говорити не буду, – радить мені білявка. – Нічого не кажи, кажи працюю собі на сайті знакомств. Що тут такого?

Цікавлюсь, чи приходила хоч раз міліція.

– Ні, я скільки тут працюю, ні разу не бачила.

Питаю, які тут заробітки – чи правда така висока оплата.

– Ну, у мене подружка заробляла щось від тисячі в тиждень.

Я просто шокована, коли дівчина уточняє мені, що це в доларах.

– А як?

– Навчишся ще й ти, – переконує та. – Якщо ти будеш закривати більше як тисячу, тобі дадуть свою комнату.

Ти більше тисячі в тиждень закриваєш, вибираєш собі любу комнату, забираєш ключ.

Дівчина каже, що зараз тут таких немає – заробляють по 100, по 200–300 доларів в тиждень – з них ще 60 % компанії, то це вона вважає мало.

Повертаюсь до кімнати. Згодом до мене заходить ще одна дівчина – Люда. Вона вирішує допомогти мені заробити декілька доларів, тому починає розмовляти із моїм клієнтом – голосно сміється, фліртує, просить забрати мене до приватного кабінету, адже я лише починаю працювати.

Клієнт переходить у платний чат і включає веб-камеру. Дівчина не соромиться та далі спілкується із ним. Вона торкається своїх грудей, на його прохання скидає майку – залишається в бюстгальтері. Він хвилин п’ять мастурбує. Просить, аби і я роздягнулась.

Я, звісно, відмовляюсь. Всього майже 14 хвилин і у мене на рахунку з’являється 12,35 долара», – пише Метельска.

Згодом журналістка припинила співпрацю з онлайн-порностудією.

ТОВ «Луцьк-Комунікейшн» зареєстрована за адресою 43006, Волинська обл., місто Луцьк, вулиця Вахтангова, будинок 14 на ім’я Солов’янчик Денис Григорович. Дата реєстрації – 4 лютого 2013 року.

Також на Дениса Солов’янчика зареєстроване ТзОВ «Юнайтед-студіо». Вид діяльності такий самий, що і у «Луцьк-Комунікейшн». Компанія зареєстрована у Києві.

За витягом з держреєстру, майно, яке розміщене за адресою Промислова, 8, належитьТовариству з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Унідор». Засновником цієї структури виявився колишній начальник Волинського відділення Навчально-наукового інституту заочного навчання Національної академії внутрішніх справ Микола Лисюк. З 2004 по 2005 рік Лисюк Микола Георгійович обіймав посаду заступника начальника ВДАІ УМВС України у Волинській області. У період 23 квітня 2010-20 вересня 2011 був заступником начальника УМВС України в Волинській області.

Директором ТзОВ «Торговий дім Унідор» Віктор Лисюк – брат власника фірми і екс-міліціонера Миколи Лисюка каже, що здає будинок в оренду.

– Якщо ви маєте бажання, то я можу викликати того директора, він в Києві находиться, у нього філії по всій Україні, – каже Віктор Лисюк. – Я знаю про що ви мені говорите. Я тоже йому це казав, я з ним особисто зустрічався. Я кажу, можуть якісь правоохоронні органи прийти, потім будуть вас питати. Він каже хай приходять, хай провіряють, я готов, я до всіх відкритий. І в любу пору ночі чи дня я готов відкрити, показать. Якщо вас так цікавить, ми назначаємо зустріч і він приїде вам покаже. – розповідає чоловік.

В подальшому на телефон журналістки неодноразового телефонував адміністратор порностудії Євген. Намагався залякати. Невдовзі перед публікацією до журналістки звернувся чоловік, який представився юристом ТзОВ «Луцьк-Комунікейшн». Назвав себе Олександром. Запропонував зустрітися і на зустрічі сказав, щоб журналістка назвала суму, потрібну для нерозголошення зібраної інформації.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися