Волиняни-резервісти повернулися додому, багато хто вирішив підписати контракт
Волинь

Волиняни-резервісти повернулися додому, багато хто вирішив підписати контракт

10 жовтня 2016, 10:39
0
0
Сподобалось?
0

Протягом останніх двох тижнів на базі однієї з механізованих бригад оперативного командування «Захід» проходили навчальні збори резервістів оперативного резерву. Днями волиняни-резервісти повернулися додому.

Основний пріоритет був наданий заняттям з тактичної та вогневої підготовки. Навчання з тактики здійснювали на тактико-стройових заняттях, бойових стрільбах відділень, взводів, рот, батальйонів. На вишколі з вогневої підготовки резервісти виконували вправи стрільб зі стрілецької зброї і бойових машин вдень і вночі. Спершу на практичних діях інструктори довели кожному військовому-резервісту правила поводження зі стрілецькою зброєю, бойовими гранатами, боєприпасами, мінами, вибуховими речовинами, освітлювальними та імітаційними засобами. Медичні інструктори провели зайняття з надання першої медичної допомоги при кровотечах, вивихах, переломах, непритомності, опіках, обмороженнях. В місцях стоянки військової техніки інструктори демонстрували на практиці правила безпеки під час обслуговування техніки, поводження з технічними рідинами.

У фінальній частині зборів відбулися бригадні тактичні навчання з бойовою стрільбою, в яких взяли участь підрозділи, екіпажі, які були сформовані по змішаному типу, як із діючих військовослужбовців так і з  резервістів оперативного резерву. Всього було задіяно близько 4000 військовослужбовців та понад 300 одиниць бойової техніки. У максимально наближених до бойових умовах, незважаючи на несприятливі погодні умови, туман та сильний дощ, військовослужбовці відпрацювали завдання щодо проведення атаки на противника, бій в оточенні та вихід з нього, відбиття контратак.

На час зборів кожен резервіст був забезпечений повний комплектом речового майна, екіпірування, штатною та особистою зброєю. Крім того, по закінченню зборів резервістам було в повній мірі виплачено грошове забезпечення та організована відправка до місць проживання.

Уже по приїзді додому на рідну Волинь багато резервістів підписали контракт зі Збройними Силами України. Серед них і капітан Олександр Веремійчук, який на час зборів виконував обов’язки  заступника командира танкової роти по роботі з особовим складом. За його словами, він позитивно оцінив, ті якісні зміни які відбулись у війську протягом останніх трьох років і після співбесіди з командуванням батальйону та частини вирішив залишитись на контракт.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися