Озброєний лучанин переплутав працівників із крадіями, і замкнув їх у холодильнику
Волинь

Озброєний лучанин переплутав працівників із крадіями, і замкнув їх у холодильнику

4 червня 2017, 13:14
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку судили юрисконсульта ГО «Всеукраїнський торговий альянс» через стрілянину та знущання над людьми.

Про це пише «Волинське агентство розслідувань».

Події мали місце ще 19 травня 2014 року. Підсудний зранку прибувши на територію консервного заводу, де працював, й побачив в одному з цехів двох незнайомих йому людей. Саме в цей час чоловіки займались демонтажем котла. Власник цеху разом з директором підприємства найняли різноробочих, однак про це нічого не повідомили юрисконсульта. Тож він вирішив, що це злодії. Вийнявши з кишені пістолет, він вистрілив кілька разів в повітря та змусив незнайомців зупинити роботи. Після цього юрисконсульт направив зброю на чоловіків і погрожуючи їм вбивством примусив роздягнутись до нижньої білизни. Опісля, позабиравши телефони, завів у приміщення несправного холодильника, у якому протримав їх близько чотирьох годин.

Через деякий час одного з затриманих зловмисник вивів у парк, що знаходиться поблизу заводу. Там він ще раз вистрілив з пістолета в повітря.

Один з потерпілих свідчив у суді, що обвинувачений будучи п’яним, приставляв до його голови пістолет, вимагав гроші. Зрештою, обоє потерпілих зі свідками дали показання про те, що на місце події приїхали власник приміщення та заступник, який їх найняв на роботу, однак навіть вони не зуміли пояснити обвинуваченому, що їх дії по демонтажу котла є законними. Вони також стали очевидцями стрілянини і підтвердили, що той був нетверезим.

Проте в суді обвинувачений доводив, що він вирішив, що це злодії і лише намагався їх затримати. Запевняв, що потерпілим не погрожував, їх не закривав у приміщенні, а лише наказав почекати працівників поліції, яких він викликав по телефону. Чоловік не заперечував, що у нього в руці був стартовий пістолет, а стріляв у повітря, оскільки побоювався нападу. Саме тому він наказав потерпілим роздягнутись, аби з’ясувати чи немає у них при собі зброї.

Щодо пістолета, то розбишака пояснив, буцімто знайшов його разом з патронами на території консервного заводу. Тим не менше, згідно з висновком судово-балістичної експертизи чоловік скористався переробленим пістолетом марки «Zoraki – mod. 914-S», який є короткоствольною, гладкоствольною, нестандартною вогнепальною зброєю, калібру 9 міліметрів. Саме від цього пістолета на території консервного заводу знайшли металеві гільзи.

Зрештою, суддя Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський засудив зловмисника через незаконне придбання, зберігання використання зброї, погрози вбивством та утримання людей в неволі до 5 років позбавлення волі 3-річним іспитовим строком.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися