Плата  за воду у Луцьку –найнижча  в області
Волинь

Плата за воду у Луцьку –найнижча в області

26 жовтня 2018, 15:46
0
0
Сподобалось?
0

Тарифи на послуги водопостачання та водовідведення у Луцьку– найнижчі серед водоканалів Волині та сусідніх обласних центрів України. Про це повідомляє прес-служба КП «Луцькводоканал».

 КП «Луцькводоканал» – єдине підприємство житлово-комунального господарства у Волинській області, для якого тарифи встановлюються Києвом (Національним Регулятором). Діючий порядок формування тарифів на послуги не тільки не покриває витрат підприємства, але фактично ставить його на межу виживання. Щорічно КП «Луцькводоканал» втрачає 5-7 млн грн, потерпаючи через системне підвищення цін на електроенергію, пально-мастильні матеріали та вартості розхідних матеріалів для ремонту і обслуговування обладнання.

Для порівняння: тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення водоканалів Волині у розрахунку за 1м3: Луцьк – 13,8 грн, Нововолинськ – 18,4 грн, Володимир-Волинський – 18,7 грн, Ківерці – лише за водовідведення – 14,6 грн, Ковель – 19,2 грн. У сусідньому обласному центрі – місті Рівне – послуги водопостачання та водовідведення становлять – 19,2 грн.

Зарплата у працівників КП «Луцькводоканал» в середньому на 40% нижча, ніж у працівників енергетичної, добувної та переробної промисловості Луцька, згідно з даними управління статистики у Волинській області. Середня зарплата на підприємствах водопостачання і водовідведення - від 5000 до 5800 грн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися