У Луцьку підняли абонплату за воду для всіх споживачів
Волинь

У Луцьку підняли абонплату за воду для всіх споживачів

3 лютого, 14:39
1
0
Сподобалось?
0

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» підняло плату за абонентське обслуговування для всіх категорій споживачів.

Про це йдеться на сайті підприємства.

«Відповідно до Наказу №114 від 14 грудня 2023 року, розмір плати за абонентське обслуговування встановлено та введено в дію з 1 січня 2024 року», – зазначають комунальники.

У коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» очільник підприємства Віктор Гуменюк повідомив, що підвищення цін відбулося здебільшого через ріст мінімальної заробітної плати.

«Через підняття заробітної плати та інших платежів. З 1 січня піднято мінімальну заробітну плату відповідно до закону про державний бюджет. За абонентську плату утримується персонал, що обслуговує і веде клієнтську базу, усі розрахунки. Тому на цю величину вона й піднята, більше чинників там немає», – каже очільник.

Він додав, що вартість зросла для усіх споживачів близько на 6 гривень, якщо порівнювати з попередніми цінами.

Окрім того, одним з чинників росту абонентської плати є боржники, які не сплачують рахунки за воду. Бо ж з такими споживачами водоканал мусить судитися, а це також додаткові витрати для підприємства.

«Одним з чинників може також бути кількість судових позовів. На стягнення заборгованості і на усе, що пов'язано з адмініструванням платежів, лягає у плату за обслуговування. Значна кількість позовів, яка проводиться зараз підприємством. З початку війни ми не могли відключати послуги боржникам. Ми не могли нараховувати штрафні санкції, то єдиний варіант, щоб заборгованість сплачувалася, – суд. Протягом 2023 року підприємством було подано майже 900 позовів на суму десь в 16 млн грн. А це судовий збір та інші судові витрати, які лягли в абонплату», – зазначає керівник «Луцькводоканалу».

Віктор Гуменюк також додав, що у 2024 році підприємство планує подати стільки ж позовів або навіть більше. Якщо ж усі борги відсудять, то тоді, за словами керівника водоканалу, можна буде говорити й про зменшення вартості плати за абонентське обслуговування.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Василь
    Василь

    Віктор Гуменюк, на війну не хочеш, я ціну тобі дам

    3 лютого, 16:57
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися