Луцькі гвардійці ліпили свищики
Волинь

Луцькі гвардійці ліпили свищики

14 лютого 2019, 12:58
0
0
Сподобалось?
0

Напередодні свята Стрітення для військовослужбовців військової частини 1141 влаштували незвичайний майстер-клас. Вони вчилися ліпити з глини традиційну українську іграшку – свищик, -повідомляє прес-служба частини у Фейсбук.

Перед тим, як приступити до роботи, капелан Сергій Лівончук розповів гвардійцям історію одного з 12 найголовніших християнських свят – Стрітення. Він зауважив, що це свято символізує явлення немовляти Ісуса світові. У народному побуті цей день здавна вважався зустріччю зими із весною.

Гончар Анатолій Філозоф, який, власне проводив майстер-клас, ознайомив гвардійців із традиційною українською іграшкою – свищиком, розповів про особливості роботи з глиною та створення виробів з неї.

«Свищик – це багатофункціональний виріб. Він може слугувати оберегом, іграшкою і музичним інструментом одночасно. Але найголовніше, це частинка народної культури, яка має прадавній зміст», - наголосив майстер.

 «З глиною я працюю вперше. Це незвично і водночас цікаво. А ще страшнувато – раптом щось зроблю не правильно і мій свищик не «заспіває». Але все вийшло з першого разу і це неймовірно!» - зізнався солдат Сергій Ніколенко.

Заступник командира військової частини по роботі з особовим складом майор Андрій Сало зауважив: «Військовослужбовці повинні не лише вивчати військову справу, вправно володіти зброєю і технікою, але й бути духовно освіченими, знати і шанувати народні традиції. Такі зустрічі сприяють всебічному розвиткові гвардійців, допомагають більше дізнатися про історію українського народу, його звичаї».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися