На залізничному вокзалі у Луцьку матері загиблого Героя відмовили у пільговому проїзді
Волинь

На залізничному вокзалі у Луцьку матері загиблого Героя відмовили у пільговому проїзді

28 вересня 2019, 14:35
0
0
Сподобалось?
0

22 вересня на луцькому залізничному вокзалі принизили матір Героя - Тамару Упорову. Жінці продали квиток за повну вартість, коли вона, згідно із законом, мала заплатити тільки половину ціни.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку написав Руслан Теліпський.

"Мало того, що жінка ходила по законну свою пільгу три дні, так ще й отримала приниження від касирши, яка продала їй квиток за повну вартість... біля туалету", – йдеться в дописі.

З 1.06.2019 вступили у дію зміни до Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та їх сімей". У ньому йдеться про 50% пільгову вартість квитка на проїзд залізничним транспортом без обмежень поїздок для батьків загиблих військовослужбовців ЗСУ по "чорному" посвідченні по всій території України. На вокзалі у Луцьку проігнорували цей закон і продали матері Героя квиток за повну вартість.

"Я є членом новоствореної Волинської обласної філії Всеукраїнської Громадської Організації "Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО". І тому я звернулась до керівника Організації - Свищ Катерини Богданівни за допомогою, так як на Гарячу лінію Укрзалізниці я не змогла додзвонитись, а керівника вокзалу на робочому місці не було", – розповідає Тамара Упорова.

При втручанні керівника та юристів організації справедливість була встановлена. На скаргу відреагували швидко.

"Мені повернули різницю вартості квитка. Керівник вокзалу вибачилася за помилку касира і незручності, ще й дали місце у вагоні з резерву (так як попередньо квиток був проданий на місце біля туалету)", – додає мати Героя.

Нагадаємо, 28 червня минуло рівно 5 років з моменту загибелі командира бойової машини, командира відділення, старшого солдата з Волині Упорова Ігоря Романовича. Бригада – 128 гірсько-піхотна. Народився він 30 серпня 1984 року у селі Залужне Локачинського району. Був поранений 28 червня 2014 року під час мінометного обстрілу біля села Макарове Луганської області. Помер від втрати крові у вертольоті під час транспортування до шпиталю. Це сталося під час оголошення так званого першого перемир'я, за кілька днів до народження його другої донечки. Посмертно нагороджений орденом  «За мужність» 3 ступеня. Повну версію статті «ЧОЛОВІКА ПОВЕЗЛИ ХОВАТИ, А МЕНЕ В ПОЛОГОВИЙ», читайте ТУТ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися