Військовий капелан з Волині роздає продуктові набори потребуючим сім'ям
Волинь

Військовий капелан з Волині роздає продуктові набори потребуючим сім'ям

7 квітня 2020, 10:40
0
0
Сподобалось?
0

Військовий капелан Олександр Вронський розвозить продуктові набори лучанам, які опинилися у скруті в зв’язку з карантином. 

З його слів, благодійністю займається декілька священників Волинської єпархії ПЦУ. Гроші на харчі переказують благодійники, - йдеться у сюжеті Суспільного.

Макарони, крупи, сіль, олія, чай, печиво – це ті продукти, що входять до набору. Священник Олександр Вронський розповідає: харчі закуповує разом із матінкою, гроші на них переказують благодійники.

Під час епідемії коронавірусу для нього відкрився другий фронт. Так про своє нинішнє волонтерство говорить Олександр Вронський. 

“ Спочатку перетелефонував один із наших меценатів і запропонував, що він перерахує кошти, щоб я закупив необхідні продукти і роздавав тим людям, які попали в скрутне становище", - каже священник.

До благодійності, яку нині координує церква, потрохи долучаються небайдужі волиняни, каже отець Олександр.

“Наприклад, сусідка запропонувала щавель, теж входить в харчовий раціон, інший чоловік привіз і додав ящик вермішелі, і люди телефонують і пропонують допомогу”, - зауважив він.

Олександр Вронський волонтерством займається сьомий рік. Він допомагає військовим. Нині, каже, для нього передова і на Волині. Отримати харчі лучани можуть, звернувшись безпосередньо до священника. Пенсіонери та люди з інвалідністю – їм допомагають найперше. Допомогу отримав пенсіонер Андрій Ковальчук, його син – ветеран АТО, пройшов Іловайський котел.

 “Син не працює, перестав працювати бо ж по звільняли їх за власним бажанням, то воно доречно, спасибі Церкві, що турбується”, - розповів лучанин Андрій Ковальчук.

За підтримкою до отця Олександра звернулася Віра Мацюк. Жінка – інвалід 1 групи. Каже: щодня потребує засобів гігієни, медикаментів та харчів

“Ця допомога дуже потрібна, бо з такими цінами і з такою пенсією – це для мене дуже велика підтримка Зі слів Олександра Вронського, розвозитиме продуктові набори до тих пір, поки на них жертвуватимуть гроші благодійники", - поділилась лучанка Віра Мацюк.






Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися