Карантин не скасовує планові щеплення, – луцька лікарка-педіатр
Волинь

Карантин не скасовує планові щеплення, – луцька лікарка-педіатр

28 квітня 2020, 16:39
0
0
Сподобалось?
0

Дітям під час карантину потрібно вакцинуватися за планом. Це рекомендація Всесвітньої організації охорони здоров'я. У Луцькій міській дитячій поліклініці виконують цю вимогу. Усіх дітей, яким необхідно згідно календаря проводити профілактичні щеплення, спеціально запрошують заздалегідь. Батьки повинні обов’язково узгодити зі своїм лікарем-педіатром на котру годину краще приходити.

Про це «Віснику» розповіла завідувачка педіатричного відділення №2 КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Валентина Федчук.

Так наразі у дитячій поліклініці розведені потоки хворих та здорових дітей. Внизу при вході стоїть пост, де вимірюють температуру. До усіх хворих дітей спускається лікар, оглядає їх у спеціальній кімнаті-ізоляторі. 

«Діти у нас приходять відповідно до кожної години, в коридорі чекають не більше однієї чи двох. Біля кабінету профілактичних щеплень у нас так само немає черги. Проходить одна дитина, її оглядають згідно усіх необхідних вимог, міряють температуру. Також підписується інформована згода, а тоді роблять профілактичні щеплення», - зазначає Валентина Федчук.

Педіатр каже, що якщо батьки не хочуть давати згоду на щеплення, їх не змушують це робити, але проводять відповідну розмову. Адже наразі вакцинування зручно робити, бо немає скупчень, а після карантину велика кількість дітей буде оформлятися в дитячі садочки, школи. Враховуючи ситуацію в країні, це небажано, а тому лікарі наразі намагаються розвести ці потоки, щоб все-таки певна кількість дітей одержала профілактичні щеплення зараз.

Чи будуть перед школами і садочками розроблені спеціальні планування вакцинації, ще не відомо.

«Ми не знаємо, будемо дивитися, що у нас буде. Але, звичайно, як закінчиться карантин, всі будуть старатися пройти огляди і т. д. Зараз враховуючи те, що ситуація є переважно контрольована, ми намагаємося робити профілактичні щеплення. І вони не можуть бути відкладені, тому що все-таки загроза розвитку чи по кору чи тій же дифтерії уже більш складніша, ніж по коронавірусу», - зазначає Валентина Федчук.

Педіатр підкреслює, що наразі потік тих, хто проходить щеплення, невеликий. Намагаються запросити усіх, але багато дітей перебувають за межами міста, також є батьки, що все ж таки бояться приходити.

Наостанок лікар наголошує, що дитина, поки не буде повністю щеплена, незалежно від карантину, не отримає ніяких документів для відвідування колективу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися