На Волині катастрофічно не вистачає «швидких»
Волинь

На Волині катастрофічно не вистачає «швидких»

1 травня 2020, 21:31
0
0
Сподобалось?
0

На Волині критично не вистачає автомобілів швидкої допомоги. Натомість куди пішли кошти, виділені на ці потреби, ніхто не знає.

Про це йшлося під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс», пише ІА Волинські новини.

Як повідомив народний депутат від Луцька Ігор Палиця, на Волинь виділили понад 40 мільйонів гривень для купівлі спецтранспорту.

«Ми збиралися купити 35-38 нових автомобілів. Всі ці гроші після секвестру бюджету були зняті з обласного бюджету і забрані в республіканський бюджет, – зазначив депутат. – Всього 950 мільйонів з цієї програми. Куди ці гроші підуть – ми не знаємо».

При цьому, Ігор Палиця наголосив, що автопарк екстреної медичної допомоги дуже старий, тому його треба оперативно оновлювати. Надто у період пандемії коронавірусу в усьому світі.

«Держава, бачачи, що місцеві й обласні бюджети з цим борються, забирає ці гроші. Хоча спростіть умови тендеру – і ми могли би за місяць закупити ці автомобілі. Ні, вони хочуть ці гроші кудись, як і все, що вони роблять, вкрасти тихенько і розкласти по кишенях. Тому я переконаний, що з цим всім будуть розбиратися», – висловився Ігор Палиця.

Як уточнив директор Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Шмаль, минулоріч на придбання автомобілів виділили 43 мільйони 815 тисяч гривень.

«Але наразі вони тихенько пропали. Ми щодня можемо виставити тільки 65 бригад із 72 просто через відсутність нормальних автомобілів. Проблема гостро стоїть. Нам треба до десятка автомобілів уже, – наголошує керівник установи. – Під загрозою – зменшення кількості бригад, а це призводить до затримки виїздів на виклики. Щодня у нас від 10 до 25 затримок по виїздах на виклики. Прошу обласну раду і депутатів Верховної Ради допомогти у вирішенні цього питання».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися