Як у Луцьку пройти медогляд перед навчанням
Волинь

Як у Луцьку пройти медогляд перед навчанням

14 липня 2020, 14:35
0
0
Сподобалось?
0

Діти, які ідуть у перший клас і вступають у вищі навчальні заклади, попри карантин, обов’язково повинні пройти медогляди.

Про це повідомляє директорка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська, інформує Суспільне.

У березні через запровадження карантину медогляд був призупинений. Нині через збільшення потоку відвідувачів у дитячій поліклініці Луцька відновили профілактичні огляди, - каже Оксана Лєщинська.

Усім, хто приходить у поліклініку, при вході вимірюють температуру. Біля кабінетів у коридорах розмітка.

У поліклініці нині багато абітурієнтів. В медзакладі кажуть: випускники шкіл виготовляють довідки у ВУЗи.

Батьків медики просять користуватися попереднім записом, щоб уникнути скупчення. Лікарка Людмила Ляшук розповіла: нині веде прийом пацієнтів у звичному режимі із дотриманням карантинних вимог.

"У першу чергу дитина має потрапити до свого лікаря, із яким уклала декларацію. Далі – лікар скеровує до потрібних спеціалістів: окуліст, стоматолог, хірург і за потреби – ортопед", - каже лікар-педіатр.

Лікарка Людмила Ляшук додає: проходити медогляд тим дітям, які не йдуть до першого класу, потрібно за графіком: "86-та форма видається раз у рік. Якщо дитина проходила медогляд у жовтні-листопаді, то цей медогляд вона має пройти до жовтня-листопада. Абсолютно не потрібно дітям інших вікових груп бігти до першого вересня і отримувати ці довідки".

До слова, наприкінці червня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що діти мають пройти обстеження у певних лікарів перед початком навчального року, зокрема отримати довідку про пробу Руф'є.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися