Правоохоронці прокоментували шоу із затриманням терориста в Луцьку
Волинь

Правоохоронці прокоментували шоу із затриманням терориста в Луцьку

22 липня 2020, 13:31
1
0
Сподобалось?
0

Очільник СБУ Волині Павло Данюков прокоментував затримання терориста у Луцьку.

Він зазначив, що запізнення із затриманням було викликане службовою необхідністю, адже правоохоронці не знали, чи терорист мав вибухівку під одягом, пише ІА Волинські новини.

Про це йшлося 22 липня під час брифінгу поблизу ГУНП у Волинській області.

Керівник ГУНП Волині Юрій Крошко розповів, що о 9.25 надійшло повідомлення від самого терориста. В телефонному режимі розпочалися перемовини.

«Ми зайшли на його сторінку в соцмережі і подивилися вимоги. Він мав вогнепальну зброю і вибухові пристрої. Було задіяно більше 200 поліцеських. Також допомогли колеги з Рівненщини та Львівщини, а також з центрального апарату МВС», – зазначив головний поліцейський Волині.

Нині поліцією порушенні кримінальні справи за такими статтями: Стаття 147 (захоплення заручників), Стаття 263 (незаконне поводження зі зброєю), Стаття 348 (загроза життю та здоров‘ю працівника правоохоронних органів).

Натомість керівник управління СБУ у Волинській області Павло Данюков додав, що СБУ порушено справу за статтею 258 (терористичний акт) .

«В рамках операції «Бумеранг» організували переговори та визволення заручників. Наразі проводять слідчі дії, зокрема встановлюють місця придбання зброї та спільників. Всі дії проводяться на території Волині. Наразі терорист знаходиться у Луцькому СІЗО. Суд щодо обрання запобіжного заходу, ймовірно, відбудеться завтра», – наголосив керівник СБУ Волині.

«Щодо відео, яке публікувалося в інтернеті, то журналісти не бачили, як ведуться переговори. Ми проводили переговори, чи він має вибуховий пристрій або ж можливість дистанційно ним керувати, аби уникнути можливих жертв. Затримка з затриманням – це професійна необхідність. Це тактика дій. Ми не можемо розповідати про це журналістам. Вибух перед затриманням був необхідний, адже це тактика затримання», – сказав Павло Данюков.

На брифінгу було зазначено, що в автобусі були пасажири різного віку: від 15-річного хлопця до бабусі. В лікарню ніхто не звертався.

У самого терориста вилучили вогнепальну зброю, зокрема Автомат Калашникова, пістолет, гранати, а також муляж вибухівки.

Викидання гранати РГД-5 – це було попередження для правоохоронців, вона не вибухнула.

Нині у Волинській область правоохоронці посилено несуть службу.

«Він заявляв, що в місті також є закладена вибухівка, тому провели обстеження готелю «Україна» та інших місць у Луцьку», – наголосив Данюков.

Щодо затримання людей у Харкові, то на брифінгу повідомили, що їхня причетність до вказаних кримінальних справ встановлюється.

«Це криміналітет, який уявив певні норми справедливості», – підсумували правоохоронці, сказавши про особу терориста.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Павло
    Павло

    Він дурень чи всіх нас за таких тримає(я більше схильний до першого варіанту): " Вибух перед затриманням був необхідний, адже це тактика затримання», б..я яка тактика, яке затримання, вибух відбувся вже після затримання, от уже ж дурко, так і скажи що ми в черговий раз обісрались, а то починає фантазувати

    22 липня 2020, 14:08
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися