У Луцьку ЖЕК подав до суду на жильців будинку за борги
Волинь

У Луцьку ЖЕК подав до суду на жильців будинку за борги

5 жовтня 2020, 19:20
0
0
Сподобалось?
0

Житлово-комунальне підприємство №3 у Луцьку подало до суду на жильців через несплату за утримання будинку.

Про це розповів мешканець будинку на вулиці Євгена Сверстюка, 17 Віктор Матрунчик, пише Суспільне.

Євген Матрунчик каже, що ЖЕК судиться з ним і ще двома сусідами, які боргують за утримання будинку. Чоловік живе у цьому будинку із 82-го року. Не платить з тієї причини, що, на його думку, ЖЕК нічого не робить.

Директор луцького житлово-комунального підприємства №3 Руслан Юлдашев каже: загальний борг мешканців перед ЖЕКом – понад 19 тисяч гривень. З його слів, за останні 7 років у будинку виконали 43 види робіт. Оскільки жителі цього будинку не шукають собі іншого управителя, директор ЖЕКу має право подати на них в суд за борги, тому й скористався цим правом.

Мешканка цього ж будинку Тамара Бролінська не сплачує за утримання четвертий рік. Жінка каже, що жителі самі прибирають вулицю та під'їзд: «Будинок був такий обдертий, що було страшно дивитися. Ми зібрали гроші, зробили прибудинкову територію. Я з того часу перестала платити».

«Будинок старий, чотириквартирний, мешканці тут ОСББ не створили. У домі тече дах, немає вимощення, через це у помешканні утворюється грибок», – розповідає дочка однієї з власниць квартири Олена Петренюк-Радобенко.

Власниця квартири №4, 85-річна Раїса Чан-Сун розповіла: кілька років у неї був борг, який сплатила, але після цього, зі слів жінки, ЖЕК не почав латати дах і усувати причину появи вологи. Про те, що ЖЕК стягнув з неї борг у 2,5 тисячі гривень, жінка дізналась, коли пішла отримувати пенсію.

Щоб довести свої права у суді, мешканцям будинку потрібно збирати докази бездіяльності житлово-комунального підприємства, – радить адвокат Олег Стецюк. Треба витребувати інформацію із ЖЕКу, що за ці останні роки було зроблено з капітального ремонту.

«Також можна провести обстеження, чи дійсно ці роботи були проведені, чи ні», – каже адвокат.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися