На Волині ситуація з коронавірусом виходить з-під контролю, - лікар
Волинь

На Волині ситуація з коронавірусом виходить з-під контролю, - лікар

9 жовтня 2020, 15:13
0
1
Сподобалось?
1

Розповіли про ситуацію з коронавірусною інфекцією на Волині станом на 9 жовтня.

Про це йшлося у п’ятницю, 9 жовтня, під час брифінгу в ОДА, пише ІА ВолиньPost.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Мовенко розповів, що показники захворюваності та смертності від коронавірусу зростають. За попередню добу виявили понад 170 нових випадків і померли двоє волинян. Окрім цього, багато хворих потребують кисневої підтримки і стаціонарного лікування.

Посадовець закликав неухильно дотримуватися карантинних засобів, щоб не лише захиститись самим, а й вберегти медиків, які надають допомогу недужим.

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко зазначила, що ситуація з COVID-19 залишається тривожною і може швидко вийти з-під контролю. Однак є й невеликий ріст захворюваності на грип та ГРВІ – на 18%. Побільшало у 1,5 рази хворих із пневмоніями, у 50 випадках волиняни потребували госпіталізації.

«При недотриманні заходів ми прогнозуємо розвиток епідемічного процесу, бо щодня реєструють багато хворих. Люди заражають все нову і нову кількість осіб. Одна людина може заразити 3-4 людей», - сказала Янко.

Т.в.о. начальника управління охорони здоров’я Людмила Тимощук відзначила, що сьогодні на Волині розгорнули 1158 ліжок для надання допомоги хворим. За добу 24 людини прибули в стаціонари для отримання необхідного лікування, загалом таких 587 (50,6%). 381 ліжко підключене до кисню.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися