Європейська інфраструктура – безпека на луцьких дорогах
Волинь

Європейська інфраструктура – безпека на луцьких дорогах

3 грудня 2020, 12:53
0
0
Сподобалось?
0

«Програма транскордонного співробітництва європейського інструменту сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014–2020» є однією з чотирьох програм транскордонного співробітництва ЄС та України (до цього переліку також належать «Україна-Угорщина-Словаччина-Румунія», «Україна-Румунія» та «Басейн Чорного моря») і єдиною, де можуть брати участь установи Волинської області.

Виконавчий комітет Луцької міської ради вже тривалий час активно працює у напрямку підготовки заявок на отримання фінансування з бюджету цієї програми. Так, за кошти «Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007–2013» були частково профінансовані такі важливі для Луцька проєкти як модернізація зоопарку, облаштування Центру надання адміністративних послуг у Луцьку та інші (всього сім). За результатами першого конкурсного відбору «Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014–2020» виконавчий комітет Луцької міської ради став бенефіціаром одразу двох проєктів: «Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма та Луцька» у партнерстві з адміністрацією міста Хелм (тематична ціль «Доступність») та «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька» у партнерстві з адміністрацією міста Люблін (тематична ціль «Спадщина»). Слід відзначити, що конкуренція під час цього конкурсного відбору була як ніколи високою: із 749 поданих проєктів Євросоюзом було підтримано лише 65, або 8,7%.

Реалізація проєкту «Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма та Луцька» розпочалось 1 червня 2019 року. Окрім покращення системи зовнішнього освітлення на вулиці Конякіна і вулиці Рівненській (про що детальніше було описано у попередній публікації), було також передбачено капітальний ремонт частини вулиці Рівненської (від вулиці Задворецької до вулиці Купріна). 19 липня 2019 року підписано договір про виконання будівельних робіт з ТзОВ «Луцькавтодор-сервіс», який став переможцем проведених відкритих торгів у системі електронних закупівель «Прозорро». Загальна вартість робіт згідно з договором склала 10,16 млн грн. Капітальний ремонт тривав з вересня 2019 до липня 2020 року та серед іншого передбачав:

– демонтування асфальтобетонного дорожнього і тротуарного покриття, а також бетонних бордюрів;

– встановлення нових та ремонт існуючих елементів інженерних комунікацій, зокрема, дощеприймальних і оглядових колодязів;

– влаштування захисних футлярів діючої мережі газопроводу з нанесенням посиленої бітумно-гумової ізоляції;

– установлення бетонного бордюру вздовж дороги та тротуарів;

– проведення холодного фрезерування асфальтобетонного покриття, підготовка та влаштування основи під проїжджою частиною дороги;

– нанесення бітумної емульсії на дорожнє покриття та влаштування покриття з гарячої щільної дрібнозернистої асфальтобетонної суміші на проїжджій частині дороги довжиною 0,496 км;

– влаштування покриття зі щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші на проїжджій частині дороги,

– влаштування основи з висівок на тротуарах, велосипедних доріжках та технічних смугах, а також покриття з бруківки на тротуарах, велосипедних доріжках та технічних смугах;

– нанесення розмітки холодним пластиком і фарбою на проїжджій і пішохідній частині вулиці Рівненської;

– встановлення тактильного покриття на тротуарах для людей з порушенням зору;

– встановлення 25 дорожніх знаків з влаштуванням монолітних фундаментів під них.

Незалежний технічний нагляд за проведенням робіт підтвердив якість виконання капітального ремонту відповідно до вимог проєктно-кошторисної документації.

Як результат, технічний стан цієї частини вулиці Рівненської в комплексі з модернізованим зовнішнім освітленням та удосконаленою системою автоматизованого регулювання дорожнього руху (світлофорними об’єктами) став відповідати кращим європейським стандартам. Внаслідок проведених робіт не лише зменшиться середній час проїзду зазначеної ділянки дороги, але й підвищиться безпека усіх учасників дорожнього руху – автомобілістів, пішоходів та велосипедистів.

Цей матеріал опублікований за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках «Програми транскордонного співробітництва європейського інструменту сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014–2020». За зміст цієї статті відповідальним є виконавчий комітет Луцької міської ради. Він за будь-яких обставин не відображає позицію Європейського Союзу, Органа управління або Спільного технічного секретаріату «Програми транскордонного співробітництва європейського інструменту сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014–2020».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися