У Луцьку презентували книгу про колишнього міського голову
Волинь

У Луцьку презентували книгу про колишнього міського голову

30 січня 2021, 19:44
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно побачила світ книга пам’яті про багаторічного мера Луцька Антона Федоровича Кривицького. Презентація видання була запланована до сумних роковин – 20 січня минуло чотири роки від дня його смерті. Але через карантин вечір спогадів довелося перенести, щоб з родиною могли зібратися ті, хто знав, поважав і дорожив словом та життєвою наукою Антона Федоровича.

Гостинно свій зал для зустрічі надала Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олена Пчілки. Атмосферу вечору задала чудова жива класична музика. Під звуки скрипки та фортепіано линули спогади – і веселі, і сумні. І здавалося, що ось-ось у двері зайде головний винуватець (так хотілося б сказати «свята») – і зал вибухне оваціями, як це не раз було при житті Антона Кривицького.

А аплодувати йому є, за що. У книзі «Антон Кривицький і Луцьк. Переплетені долі» зібрані вражаючі факти з його життя. Прослідковуючи нитку долі – від моменту, як немовлям мало не був приречений на смерть, й до останніх своїх днів – можна зрозуміти, чому кожною справою, за яку брався, горів. Ініціативи Антона Федоровича як міського голови переймали не лише у сусідніх областях – їх як законотворчі впроваджували на території всієї України. Бо Кривицький був хорошим економістом та далекоглядним політиком. Але найперше – справжнім господарем, ревно закоханим у Луцьк.

– Образ Антона Федоровича Кривицького різносторонній. Ми хотіли показати, якою людиною він був і яким залишився у наших душах, – під час презентації видання зауважив Євген Хотимчук, шеф-редактор всеукраїнського тижневика «Вісник+К», команда якого працювала над книгою.

Вона увібрала у себе спогади багатьох людей – рідних, друзів та колег по роботі. Книга вийшла напрочуд світлою, теплою, щирою, наповненою любов’ю. І живою – як наша пам’ять про великого мера і велику людину.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися