Телефонний шахрай за допомогою гіпнозу відібрав у лучанки кругленьку суму грошей
Волинь

Телефонний шахрай за допомогою гіпнозу відібрав у лучанки кругленьку суму грошей

27 лютого 2021, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Це випадок стався минулого тижня із працівницею нашої редакції. У неї збіг термін дії карток і вона звелася до ПриватБанку для їх заміни. Там автоматично запропонували збільшити ліміт для кредитної картки. І так співпало, що у той же день їй почали надходити підозрілі дзвінки.

Наша працівниця проігнорувала їх, однак наступного дня зранку підняла слухавку. Чоловік представився керівником служби безпеки Нацбанку і запитавши, чи змінювала жінка картку та чи збільшували їй кредитний ліміт, заявив що банківський рахунок клієнтки атакують зловмисники. На цьому наша колега хотіла обірвати спілкування, однак шахрай, очевидно, застосував гіпноз, адже далі жінка, яка на момент розмови була одна у кімнаті, пам’ятає розмову лише уривками. Зловмисники – з трубки було чути ще й жіночий голос – змусили потерпілу зайти у систему Приват24 і переводити гроші з кредитної картки на різні банківські картки. Так тривало аж поки не вичерпався кредитний ліміт.

Розмову перервала донька нашої колеги, яка зайшла у кімнату й покликала її. Лише тоді жінка повернулася до реальності й зрозуміла що сталося.

Цікаво, що за півгодини «керівник служби безпеки Нацбанку» зателефонував знову. Цього разу він хотів, аби жінка поповнила кредитку власними грошима, аби відновити ліміт і продовжити «гру».

Працівниця «Вісника+К» написала заяву про викрадення значної як для себе суми грошей до поліції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися