Майстер з Волині покриває рослини сріблом
Волинь

Майстер з Волині покриває рослини сріблом

9 серпня 2021, 21:18
0
0
Сподобалось?
0

На прилавку Володимира із Млинова можна знайти найрізноманітніші рослини. Листки берези чоловік перетворює у сережки, листочки папороті чи ялівцю - у кулони та підвіски, молоді бутони троянди - у вишукані брошки, а із легких подовгих листочків верби виходять оригінальні персні. 

Про це пише Конкурент.

Техніку покриття рослин металом майстер опанував відносно недавно. Запозичив її із заходу. 

"Я сам художник-дизайнер. Багато років пропрацював у мистецькій сфері. Займався розписом і реставрацією іконостасів, малював ікони для церков. Згодом пішов у дизайн інтер'єрів. Потім вчився гальванізувати  покривати вироби міддю. Це я почав робити ще 6-7 років тому. Я дивився різні відео, і вже побачив, що на заході такі вироби почали з'являтися - листя, покриті металом. Я почав освоювати цю техніку. Тут треба ще знати хімію і фізику для цієї справи. 

Спершу я практикувався на березових листочках. Я їх назбирав, пробував обробляти, покривати металом і полірувати. Я навчився їх досконало робити в міді. Було таке полірування, стилізоване під старовину. В цей час я також захоплювався філігранню. Я вже це все вмів паяти. 

Потім вже почав відточувати цю техніку з рослинами. У наших ювелрних інститутах такі технології не вчать", - розповідає майстер.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися