Волинянин виготовляє унікальний посуд з кори берези
Волинь

Волинянин виготовляє унікальний посуд з кори берези

1 червня 2021, 16:06
0
0
Сподобалось?
0

Хлопець з Любещівщини виготовляє з бересту сувеніри та посуд.

Про це йдеться на сторінці Любешівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості у Фейсбуку.

31 травня в  Любешівській районній філії центру зайнятості в рамках проєкту «Територія майстерності» відбувся семінар «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес». Перед учасниками виступив майстер-початківець виготовлення виробів з берести Вадим Русило. 

З бересту виготовляють безліч речей: хлібниці, коробки, інші побутові предмети та навіть біжутерію. Але Вадиму найбільше до вподоби виготовляти туєс — невеличка посудина, своєрідний термос, адже має зовнішню та внутрішню стінки, між якими залишається невеликий повітряний прошарок.

«Берест – зовнішня, дуже тонка частина кори берези. Пластичний, міцний і легкий у роботі матеріал. Саме тому виготовляти вироби з бересту своїми руками не тільки цікаво, а й нескладно. Такі вироби прості, але й неймовірно красиві», – каже майстер.

Вадим займається виготовленням виробів з берести протягом року, проте радо поділився з присутніми секретами: що можна зробити з цього матеріалу, де його брати, як і коли заготовляти, які інструменти необхідні для роботи з берестом, та як перетворити хобі в прибутковий бізнес. 

Зазвичай такі речі майстер виготовляє на замовлення. Реалізує свої вироби переважно через мережу Інтернет.Працювати з берестом цікаво і приємно. А наявність творчої жилки, фантазії та бажання дозволять створювати з кори берези справжні шедеври.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися