«Фаберже» з Волині виготовив нову ексклюзивну роботу
Волинь

«Фаберже» з Волині виготовив нову ексклюзивну роботу

31 жовтня 2021, 16:52
0
0
Сподобалось?
0

Заслужений майстер народної творчості України Анатолій Бойко з міста Володимир-Волинський виготовив нову ексклюзивну роботу. 

Як повідомив Суспільному майстер у телефонному коментарі, робота над експонатом у колекції тривала майже пів року.

Зі слів майстра, робота виконана в техніці "обробка металом по яєчній шкаралупі" та складається із п'яти різьблених яєчних шкаралуп різного розміру, розташованих одне в одному: яйце страуса Ему, гусяче, куряче, перепелине та ще одне мініатюрне.

"У найменшому яйці є специфічний камінь. Він розрізаний так спеціально, і на світлі виблискує. Щодо художніх металів, які беру для роботи, то вони оброблені та не піддаються корозії. Усередині шкаралуп – нержавіюча сталь, а зверху напилення у кольорах", – розповів Анатолій Бойко.

Яєчна шкаралупа, оздоблена металом, розташована на змайстрованій ювелірній смолі з бурштиновою крихтою.

Частину робіт із власної колекції майстер реалізував. За кошти, виручені з продажу, закуповує матеріали для подальших різьблень.

"Є колекціонер з України, який час від часу купує мої роботи, але ті кошти, яких небагато, ідуть в роботу", – говорить майстер-рекордсмен.

Свої роботи Анатолій Бойко виготовляє у невеликій галереї, проте сподівається в недалекому майбутньому створити власний простір для життя і роботи.

"У планах є відкриття музею-садиби у Володимирі-Волинському на кшталт будинку Миколи Голованя в Луцьку, якого я дуже поважаю. Це був би і будинок для моєї сім'ї, бо зараз ми проживаємо у невеликій квартирі всі разом, і одночасно музей-візитівка. Це був би бренд Волині. Хотілося б, щоб інвестори чи бізнесмени допомогли, адже на це потрібні великі кошти", – зазначив волинянин.

Зі слів Анатолія Бойка, про різьблені яєчні шкарлупи та світові рекорди у грудні цього року вийде друком автобіографічна книга. Тако майстер зазначив, що невдовзі планує встановити ще один світовий рекорд, та якою роботою здивує – поки не каже.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися